Novosti Crna kronika

kazneno prijavljen

Nasilnik koji je drogiran demolirao autobus u Solinu sproveden na Bilice; Stručnjaci procijenili da je neubrojiv i opasan za okolinu, bit će smješten u specijaliziranu psihijatrijsku ustanovu

kazneno prijavljen

Pritvorskom nadzorniku doveden jeu petak  29-godišnjak koji je pod utjecajem amfetamina u Sv. Kaji otrgnutim brisačem razbijao autobus Prometa. Prijavljen je za dva kaznena djela: nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

Nakon što je procijenjeno da je neubrojiv i opasan za okolinu nad 29-godišnjakom je određen istražni zatvor.

Sa državnog odvjetništva je sproveden u Zatvor na splitskim Bilicama odakle će biti odveden u specijaliziranu psihijatrijsku ustanovu. U nastavku postupka nad njim postupat će se po Zakonu o osobama sa duševnim smetnjama.

Kronologija drogiranih napada na splitskom području: na 'anđeoskom prahu' podstanaru iskopao oko nožem za otvaranje pisama, koktel opijata kumovao pucnjavi Mihe Munje i Tonča Čulića...

Tijekom ispitivanja nad njim na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu u petak ujutro bio je prisutan i stalni sudski vještak psihijatar. Stručnjak je ocijenio kako je 29-godišnjak neubrojiv nakon razgovora i pregleda otpusnog pisma sa splitske psihijatrije.

Mladić će biti smješten ili u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ili u Vrapče.

Izgred se dogodio u nedjelju oko 6,30 sati u Salonitanskoj ulici na području Solina kada je 29-godišnjak istrčao ispred autobusa javnog gradskog prijevoz te je vozač bio prisiljen zaustaviti autobus da ga ne obori. Mladić je zatim s autobusa istrgnuo brisač kojim je razbio više stakala, udarajući po vanjskom dijelu vozila.

Doznajemo 'na čemu' je bio 29-godišnjak koji je demolirao 'Prometov' autobus; Neposredno prije razbijačkog pohoda, dva tjedna proveo je u pritvoru

Nakon toga je nogom razbio staklo na prednjim vratima, ušao u autobus kojeg je pokušao pokrenuti u čemu nije uspio te je izašao vani i otrgnuo dio branika s autobusa. Novim priručnim oruđem je nastavio uništavati autobus dok nije uočio policijske službenike koji su ga spriječili u bijegu i savladali.

Odveden je u KBC Split gdje je zaprimljen na Odjelu psihijatrije te mu je napravljen test urina koji je pokazao da je pod utjecajem amfetamina.

Drogu je uzeo večer prije na partyju te je to dovelo do akutne psihotične reakcije usljed konzumacije. Kako je dugogodišnji konzument opijata, kod njega se razvila i politoksikomanija tj. ovisnost o više opojnih sredstava. Zadržan je u bolnici gdje je dobio terapiju ljekova za smirenje te policija nije mogla odmah provesti kriminalističko istraživanje.

Prepriječio put Prometovom autobusu i krenuo u napad: policija ga u rastrojenom stanju odvela na Psihijatriju; Vozač je još u šoku: Razbio je staklo i sjeo na moje mjesto, htio je voziti

Nakon što je otpušten s hospitalizacije, u otpusnom pismu je navedena dijagnoza te je obavještena policija koja je obavila svoj dio posla. Nakon isptitivanja na državnom odvjetništu odlučit će se o istražnom zatvoru.
 

Naslovnica Crna kronika