StoryEditorOCM
ŽivotNova komedija

Zbog velikog interesa za predstavu "Tere i Luce" idu i nove izvedbe 13. i 15. ožujka

Piše PR
30. siječnja 2024. - 11:36

Kazalište Planet Art dolazi u Split u Dom hrvatske vojske 9. i 10. veljače u 20 sati s novom predstavom „Tere i Luce“ u kojoj glavne uloge igraju Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić. Riječ je o komediji intenzivnog tempa punoj urnebesnih situacija i neočekivanih obrata koja je ujedno i krimić i triler i satira i u kojoj ćemo se dobro zabaviti i prepoznati našu svakodnevnicu. U predstavi pratimo dvije prijateljice, koje možemo nazvati hrvatskima Thelmom i Louise jer pokušavaju uzeti svoju sudbinu u svoje ruke, a put do toga je, u najmanju ruku, neuobičajen.

image
Ines Novkovic,inesnovkovic@yahoo.com/

Redatelj Marko Torjanac kaže: „Priča počinje jednog kišnog jutra koje je trebalo biti obično, kao i sva prije njega, ali će to jutro zauvijek promijeniti njihove živote. Tere i Luce donose neobičnu odluku, a hoće li njome uspjeti promijeniti svoj život i kako, treba pogledati u predstavi. Anja i Nataša savršen su izbor za Tere i Luce i rijetko se nađe tako snažan ženski glumački tandem koji obećava pravi kazališni užitak.“

Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić u potpunosti su ušle u likove naših junakinja, a o svojim ulogama kažu:

Anja Šovagović Despot:

„Presretna sam da je Marko Torjanac, alfa i omega kazališta "Planet art", zamislio predstavu s dvije ravnopravne ženske uloge. Uloga koju igram glumački je itekako izazovna, a u partnerstvu s Natašom Janjić osjećam se famozno, ludo, nadahnuto, radosno i sigurno! Ne sjećam se kada sam toliko uživala na probama i u radnom procesu i svim srcem se nadam da će i publika uživati zajedno s nama. Veseli me igrati ovaj glumački itekako izazovan tekst, a čini mi se kao da plovimo uzburkanim morem koje nas baca čas u krimić čas u burlesku čas u komediju čas u dramu čas u satiru, pa, na kraju i u neku  urnebesnu grotesku u kojoj bi se svatko od nas mogao naći bar jednom u životu, pa makar takvo što samo i sanjao! Zato, ne propustite "Tere i Luce" i svakako provjerite - biste li i vi učinili isto?“

image
Ines Novkovic,inesnovkovic@yahoo.com/

Nataša Janjić Medančić:

„U predstavi igram Luce, njegovateljicu, majku dvoje djece i suprugu jednog neradnika, koja stiješnjena dugovima i okolnostima života zajedno s Tere dolazi do rješenja i hrabrosti da svoj život promijeni na bolje.

Riječ je o situacijskoj crnoj komediji, brzog tempa i s nizom preokreta u kojoj se svatko od nas može prepoznati. Predstava propituje koliko je u zemlji gdje “svi to rade” moguće ne povjerovati u prečace.

image
Ines Novkovic,inesnovkovic@yahoo.com/

Ulaznice se mogu kupiti na www.eventim.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 07:06