StoryEditorOCM
PanoramaTRAŽILA PRIVATNOST

Britance šokiralo da je princeza Kate u bolnici, operirana je, boje se da je ozbiljno. Operacija čeka i kralja Charlesa

Piše Marija Čović
17. siječnja 2024. - 17:35

Nakon što nije viđena u javnosti od obiteljskog okupljanja na misi na Božić, javnost je šokirala informacija da je britanska princeza Kate u srijedu primljena u bolnicu gdje je obavljena planirana operacija na abdomenu.

Više detalja o čemu se točno radilo nije objavljeno, iako se navodno ne radi o bilo kakvom obliku tumora, ali očigledno je u pitanju nešto ozbiljno, s obzirom da se očekuje da će Kate u bolnici ostati deset do 14 dana.

image

Kate i William s djecom Charlotte, georgeom i Louisom na tradicionalnoj božićnoj misi u crkvi sv. Marije mgadalene na imanju Sandringham

Adrian Dennis/Afp

Kensingtonska palača je objavila da je operacija uspješno obavljena i da će se Kate nakon izalska iz bolnici vratiti u svoj dom u Windsoru, gdje će nastaviti s oporavkom, koji bi navodno mogao potrajati dva do tri mjeseca, a službenim dužnostima će se buduća britanska kraljica vratiti ovisno o preporukama medicinskih stručnjaka, ali se ne očekuje da će to biti prije Uskrsa.

Kate nije završila u bolnici zbog neke hitne situacije niti se njezino stanje razvilo u kratkom vremenu, pišu britanski mediji. Primljena je u bolnicu "The London Clinic" u centru britanske prijestolnice, koja je najveća britanske neovisna privatna bolnica.

S radom je počela 1932. godine i među njezinim su pacijentima bili princ Philip, princeza Margaret, Elizabeth Taylor i američki predsjednik John F. Kennedy, u njoj je čileanski diktator Augusto Pinochetuhićen 1998. zbog zločina protiv čovječnosti.

Princ William odgodio obveze

I princ William će odgoditi neke od svojih javnih obaveza kako bi bio uz suprugu i djecu, a neće preuzimati nikakve obaveze dok je Kate u bolnici. Nije poznato hoće li biti odgođen i posjet mladog kraljevskog para Vatikanu, planiran za ovo proljeće.

image

Nije poznato hoće li Kate i William morati odgoditi i posjet Vatikanu planiran za ovo proljeće

Chris Jackson/Afp

Kate je 9. siječnja proslavila 42. rođendan i sportski nastrojena princeza je inače odličnog zdravlja, a prethodno je bila na bolničkom liječenju tijekom trudnoća, jer je patila od teških jutarnjih mučnina.

U priopćenju iz Kensingtonske palače se kaže kako princeza Kate cijeni zanimanje koje će objava o njezinoj operaciji izazvati, ali se nada da će javnost razumjeti njezinu želju da se zadrži najveća moguća normalnost za njezinu djecu i da informacije o njezinom zdravstvenom stanju ostanu privatne.

Povećanja na prostati

Kensingtonska palača će nove vijesti o njezinom oporavku objavljivati samo kad bude bitnih informacija. Kate je zbog odgoda uputila i isprike svima s kojima se trebala susresti sljedećih tjedana i nada se da će čim to bude moguće biti zakazani novi termini.

image

Kralj Charles i princeza Kate imaju vrlo topao odnos

Chris Jackson/Afp

Danas je i Buckinghamska palača objavila da će kralj Charles III., Williamov otac, biti primljen u bolnicu sljedećeg tjedna zbog "korektivne procedure" na uvećanoj prostati.

Radi se o benignom povećanju, a Charlesove obaveze bit će odgođene tijekom kratkog razdoblja oporavka. S obzirom da inače nema takvih detalja kad se radi o informacijama o zdravstvenom stanju monarha, smatra se kako je kralj želio objaviti te detalje kako bi ohrabrio muškarce koji možda imaju problema s prostatom da obave preglede u skladu s javnozdravstvenim preporukama.

image

Kralj Charles i kraljica Camilla, a iza njih Kate i William s djecom dolaze na božićnu misu

Adrian Dennis/Afp
image

Kate je blistala u bijeloj kombinacija dolazeći s kćeri Charlote i sinom Georgeom na ‘Together At Christmas‘ koncert u Westminsterskoj opatiji prije nešto više od mjesec dana

Chris Jackson/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 02:26