StoryEditorOCM
PanoramaO ZDRAVLJU

Britanski kralj Charles govorio o neugodnim nuspojavama liječenja raka: ‘Tijekom terapije izgubio sam...‘

Piše MOZAIK SD
13. svibnja 2024. - 17:41

Britanski kralj Charles III. dao je jednu od svojih vojnih titula svom sinu princu Williamu. Monarh je u ponedjeljak predao svom najstarijem sinu počasno vodstvo vojnog ratnog zrakoplovstva, koje je sam držao tridesetak godina. Prijestolonasljednik William će tako ubuduće biti glavni pukovnik vojnih zračnih snaga. 

image

Kralj Charles III.

Kin Cheung/Afp

Prema pisanju lista Mirror, bivši vojnik Aaron Mapplebeck, koji također ima rak, spomenuo je u razgovoru s kraljem da je izgubio osjećaj okusa tijekom terapije prošle godine, nakon čega je Charles primijetio da se i njemu to dogodilo.

image

Kralj Charles III.

Kin Cheung/Afp

Kralj Charles se nedavno ponovno počeo pojavljivati u javnosti. Nakon objave bolesti nastavio je s državnim poslovima, ali se dugo suzdržavao od javnih nastupa. Williamova supruga, princeza Kate, također se liječi od raka. Princeza je početkom godine podvrgnuta operaciji trbuha. Tada je utvrđeno da je rak bio prisutan, rekla je Kate u video poruci u ožujku. Nije poznato kada će se vratiti u javnost. 

image
Stringer/Anadolu Via Afp

Također nije poznato koliko dugo će se Charlesovo liječenje nastaviti. Međutim, dosadašnji napredak "vrlo je ohrabrujući" i čini liječnike pozitivnima, izjavio je nedavno glasnogovornik palače.

image

Kralj Charles III. i Princ William

Stringer/Anadolu Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 20:41