StoryEditorOCM
KorčulaU Osnovnoj školi u Blatu

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika po prvi put u povijesti održano na Korčuli

Piše dora lozica
21. ožujka 2022. - 22:31
Županijsko natjecanje iz engleskog jezika po prvi put u povijesti održano na KorčuliSilvija Pećanac Bačić

Prošlog četvrtka je u Osnovnoj školi u Blatu održano Županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojem je sudjelovalo 86 učenika i 45 mentora u pet kategorija. To je prvi u povijesti otoka da je uživo održana neka razina županijskog, školskog natjecanja budući da je prošle godine u OŠ Blato natjecanje organizirano online, a svih godina ranije je bilo rezervirano za veća županijska središte poput Metkovića i Dubrovnika.

Natjecanje je otvorio ravnatelj OŠ Blato Tonći Padovan uz simpatični nastup školskog zbora, a u školu je pristiglo puno učenika i mentora iz raznih djelova županije. Da natjecanje bude regularno, a druženje dinamično, pobrinulo se Organizacijsko povjerenstvo na čelu s nastavnicom Jelicom Šeparović, inače i predsjednicom Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja iz engleskog jezika. Organizacija je bila zahtjevna, ističu iz OŠ Blato, ali i uspješna te pod pokroviteljstvom Dubrovačko neretvanske županije.

"Županijsko je natjecanje iz engleskog i prošle godine organizirano u OŠ Blato, ali zbog epidemioloških razloga održano je online. Ove godine po prvi put u povijesti otoka županijska razina natjecanja dolazi u Blato zahvaljujući prvenstveno mentorici, nastavnici engleskog jezika Jelici Šeparović koja je i predsjednica Hrvatskog udruženja profesora engleskog jezika za našu županiju. Mislim da smo našim radom zaslužili da se natjecanje održi baš u Blatu", poručila je Silvija Pećanac Bačić, jedna od oragnizatorica natjecanja te nastavnica engleskog jezika u SŠ Vela Luka.

Prva mjesta u raznim kategorijama osvojili su Mira Surjan iz SŠ Vela Luka s mentoricom Silvijom Pećanac Bačić, Lorenzo Martinović iz Pomorsko-tehničke škole iz Dubrovnika s mentoricom Lukrecijom Prcela, Ante Tomašević iz SŠ Petar Šegedin iz Korčule s mentoricom Brankom Polić Šain, Josip Rončević također iz SŠ Petar Šegedin iz Korčule s mentoricom Sunčanom Letina te Ariella Pikunić iz OŠ Lapad s mentoricom Robertom Skvrce.

Nakon službenog i ispitnog dijela natjecanja, učenici su u organizaciji TZO Blato i kulturne udruge Blatski fižuli imali priliku pobliže upoznati Blato. Posjetili su Etno zbirku Barilo, Kulturni centar Blato s galerijom Nataša Cetinić te glasovito Svetište bl. Marije Petković.

03. svibanj 2024 05:16