StoryEditorOCM
KorčulaIZ ŽUC-A POTVRĐUJU

Cesta za Račišće otvorit će se sutra, u srijedu, do kraja dana; pogledajte kako napreduju radovi

Piše Dora Lozica
21. svibnja 2024. - 12:56

Dio županijske ceste 6224 Korčula - Račišće otvorit će sutra, u srijedu 22. svibnja, potvrdio je Ivo Kaštelan, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije.

Dio ceste zatvoren je 6. svibnja zbog radova na rekonstrukciji županijske ceste, odnosno spoja s državnom cestom koja će biti pristupna cesta do kontaktne zone Polačište kao i zbog radova na odvodnji otpadnih voda za naselje Žrnovo. Obilazak je organiziran lokalnom cestom iz Žrnovske Banje do Žrnova te potom državnom cestom do Korčule ili Vele Luke i obrnuto.

Najavljeno je da će cesta biti otvorena u nedjelju 19. svibnja, potom je rok produžen do danas, do utorka 21. svibnja, no cesta je i dalje zatvorena. Mještani Žrnovske Banje kažu da radnici uz pomoć bagera upravo pune kanale, a cesta će otvoriti sutra do kraja dana, tvrdi ravnatelj Kaštelan.

"Došlo je do manjeg problema na spajanju cijevi na aglomeraciji Žrnovo, ali kako doznajemo od izvođača radova, sutra, u srijedu, do kraja dana cesta će biti puštena u promet! Asfaltiranje započinje od 16. lipnja planiranom dinamikom", najavio je ravnatelj Kaštelan.

Radovi na izgradnji Nove luke Polačište, projektu vrijednom više od 25 milijuna eura, u punom su pogonu. Još uvijek su u tijeku podmorski radovi, a završetak projekta je planiran do kraja 2024. godine. Nositelj projekta je Županijska lučka uprava Korčula dok je za izgradnju pristupne ceste za novu luku zadužena Županijska uprava za ceste DNŽ.

Kako izgledaju radovi, pogledajte u videu!

02. lipanj 2024 19:54