StoryEditorOCM
DubrovnikPrvi posjet

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država, Nathalie Rayes boravila u Dubrovniku

Piše r. r.
3. travnja 2024. - 19:04

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Nathalie Rayes imala je od 1. do 3. travnja prvi službeni posjet Dubrovniku i okolici.

Tijekom svog boravka, veleposlanica Rayes sudjelovala na komemoraciji Rona Browna. Veleposlanica Rayes upisala se u službenu knjigu sjećanja i pješačila do mjesta nesreće kako bi odala počast poginulima. Na komemoraciji veleposlanica Rayes zahvalila je gradu i županiji na njihovim stalnim naporima da odaju počast ministru Brownu i njegovoj misiji.

Tijekom boravka u Dubrovniku, veleposlanica Rayes održala je i konstruktivne sastanke s gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom Nikolom Dobroslavićem, potvrdivši snažne veze između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Surađivala je sa studentima komunikologije na Sveučilištu u Dubrovniku, raspravljajući o dezinformacijama i medijskoj pismenosti u njihovoj radijskoj emisiji.

Posjećujući Dubrovački arhiv, veleposlanica Rayes pregledala je povijesne dokumente, uključujući i onaj kojim je Dubrovačka Republika priznala neovisnost Sjedinjenih Država.

Na poluotoku Pelješcu susrela se s lokalnim poduzetnicima, istaknuvši važnost gospodarske suradnje, posebice u turizmu i vinogradarstvu.

Posjet veleposlanice Nathalie Rayes naglašava trajno partnerstvo između Sjedinjenih Država i Hrvatske, naglašavajući zajedničke interese i zajedničke ciljeve.

02. lipanj 2024 21:57