StoryEditorOCM
DubrovnikSamo da im je blizu i da ima kafić

Turisti se na mrežama raspituju za dubrovačke plaže. Najviše preporuka ima Šulić, ali i jedna obavezna stvar za na kupanje...

Piše L. V.
4. travnja 2024. - 11:44
Dubrovnik, 270423. Suncan dan i temperatura mora od 17 stupnjeva izmamila je ljude na plaze a najhrabrije i na kupanje.Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Gdje su najljepše plaže u blizini povijesne jezgre a da su na udaljenosti 15 do 20 minuta pješačenja? - jedno je od pitanja koje turisti koji žele ili su već u posjeti Gradu, znati. Facebook grupa Dubrovnik Croatia travel 2024 prepuna je takvih i sličnih pitanja. Na njih u komentarima odgovaraju koliko domaći toliko i drugi turisti koji su već oprobali sve ljepote Grada.

image

Kupalište Šulić jedno je od najčešćih preporuka za turiste

Instagram/

U preporukama za najbližu plažu najčešće predlažu Šulić i Banje, kao i sve lapadske plaže, a gotovo svaki strani komentar onih koji su se na njima već okupali ima i dodatak - što obavezno sa sobom donijeti na plažu.

‘Obavezno obući cipele za u more jer su kamenja prilično bolna"

"Slažem se, ne znam kako itko može po onome ući u more"

"Cipele za more su ‘must have‘"

Ono što je nama pod normalno, poput nebrojebnih skalina, stjenovitih kupališta i žala od kojih bi vam, da niste na njih navikli u djetinjstvu, oči ispadale, turistima je veliki problem pa pucajuj od sreće kad naiđu na ravan mul, betoniranuu stijenu ili pržinu i pijesak.

Osim ‘kritiziranja‘ našeg načina ulaska u more - žali, stijene i slična turistima ‘preteška‘ a nama draga mjesta, tu su i kratki videi s različitih dubrovačkih plaža. a najčešće se preporučuju upravo plaže koje imaju i kafiće.

27. travanj 2024 12:47