StoryEditorOCM
DubrovnikPočetak radova

Semafori na Mostu Ombla, od ponedjeljka promet isključivo Mostom dr. Franja Tuđmana

Piše DV
11. siječnja 2024. - 11:27

Uz početak radova na sanaciji Mosta Ombla, između Komolca i Rožata, promet mostom danas tijekom dana i do kraja ovog tjedna propuštat će se naizmjenice uz semaforsku signalizaciju. Izvođač ovaj tjedan provodi pripremne radove te će se mostom do tada moći prolaziti uz semafore, a od ponedjeljka 15. siječnja 2024. čitav će promet biti usmjeren na Most dr. Franja Tuđmana, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Javni prijevoz će se do kraja ovog tjedna također odvijati preko Mosta Ombla, dok od ponedjeljka vrijedi novi režim, sukladno najavi iz Libertasa d.o.o. Također, upravo kako bi se omogućio nesmetan prolaz autobusima Libertasa, semaforska regulacija od ponedjeljka će biti postavljena i u naselju Lozica, kod skretanja za most. 

Prvih nekoliko dana, kako bi nova dinamika krenula uz što manje zastoje, na punktovima na kojima se očekuju gužve bit će prisutno i Prometno redarstvo Grada Dubrovnika. 

U situacijama kada zbog jakog vjetra dođe do zatvaranja prometa Mostom dr. Franja Tuđmana, izvođač će omogućiti prometovanje jednim prometnim trakom Mosta Ombla uz korištenje semafora. 

Ovakav režim prometa potrajat će do završetka radova, odnosno naredna četiri mjeseca. 

Sanaciju Mosta Ombla vrijednu 494.302,50 eura provodi tvrtka Mar d.o.o. uz stručni nadzor Graf d.o.o.. Prema projektu Građevinskog fakulteta izradit će se nove armirano-betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, a radovi obuhvaćaju i izradu novog nogostupa i pješačke ograde. Konstrukcija mosta je u jako dobrom stanju te ona nije obuhvaćena radovima.

27. travanj 2024 11:47