StoryEditorOCM
DubrovnikUOČI BLAGDANA

Počela isplata božićnica umirovljenicima, Županija izdvojila dva milijuna

Piše DV
9. prosinca 2020. - 15:05
U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje umirovljenički dodatak umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1.500 kuna, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina,  Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, koje tako provode, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, županijski umirovljenički standard.

Unatoč otežanoj i financijski izazovnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja provoditi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda koji je pokrenut još 2010. godine.

Podsjetimo, te godine u proračunu Županije bilo je osigurano 700,000 kuna, a u međuvremenu su proračunska sredstva povećana, te u  2020. godini iznose 2.000.000 kuna. Pri isplati božićnica za 2020. godinu vodilo se računa o ujednačavanju umirovljeničkog dodatka za umirovljenike u navedenim općinama i gradovima pa se svakom umirovljeniku isplaćuje pojedinačni iznos od 800 kuna. Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 2433 umirovljenika s područja županije.
28. travanj 2024 23:47