StoryEditorOCM
Dubrovnikelite travel vas poziva

Ne popustite priliku za putovanje iz snova: Barcelona u travnju uz direktan let iz Dubrovnika

Piše PROMO Elite Travel
12. ožujka 2024. - 15:20

Barcelona, grad u Španjolskoj koji iznova očarava turiste svojim jedinstvenim spojem kulture, arhitekture, gastronomije i prirodnih ljepota sada je nikada bliže putnicima iz Dubrovnika https://www.elitetravel.hr/hr/polasci-iz-dubrovnika/barcelona-iz-dubrovnika/ na polasku 13. do 16. travnja 2024. uz agenciju Elite Travel.

Prekrasna remek-djela čarobnog arhitekta Antonia Gaudija čekaju Vas skoro na svakom kutu kako bi se divili njihovim ljepotama. Čuvana bazilika Sagrada Família, iako još nije dovršena, smatra se jednim od najpoznatijih djela ovog katalonskog arhitekta. Na brdu Carmel se nalazi čuveni Park Güell koji će svojim šarenim mozaicima i fantastičnim pogledima sigurno inspirirati svakoga i šetnju pretvoriti u Vašu vlastitu bajku. Casa Milà je još jedno zanimljivo djelo koje će oduševiti sve putnike koji vole arhitekturu.

image

Katedrala u Barceloni

Tomassereda/Getty Images/istockphoto

Prošećite srcem Barcelone, pješačkom promenadom Las Ramblas i uživajte u vibrantnosti grada sa mnogo kafića, barova, restorana. Svratite i na La Boquería, veliku javnu tržnicu koja skriva široku paletu okusa Barcelone.

Iako je jedna od najstarijih, Gotička četvrt je i danas dinamičan dio grada, prepuna života, što je čini neodoljivom destinacijom za turiste i lokalno stanovništvo. Upijte jedinstvenu atmosferu ove zanimljive četvrti prepune uskih i vijugavih uličica. Usput pogledajte velebno zdanje gotičke katedrale Svetog Križa i Svete Eulalije.

Posjetite Muzej Picasso i otkrijte Picassova dijela iz mladih dana, ili pak prošećite Barcelonetom. Odmorite se uz pogled na Sredozemno more, stavite noge na topli pijesak i uživajte u zelenim palmama duž cijele šetnice.

image

Park Guell u Barceloni

Masterlu/Getty Images/istockphoto

Posjet Barceloni uz Elite Travel https://www.elitetravel.hr/hr/polasci-iz-dubrovnika/ ove godine nudi i jednu dodatnu vrijednost. Poludnevni izlet u regiju Penedes, poznatu po vinima i proizvodnji popularne “Cave”, španjolske inačice pjenušca nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ne propustite jedinstvenu priliku i krenite na degustaciju pjenušaca koji su skladišteni u podrumima duboko pod zemljom uz naravno, nezaobilazan snack.

Za one koji iz nekog razloga nisu od vinskih podruma ove divne regije, tapasi, churrosi, crema catalana i paella čekaju na Vas u nekoj od mnogobrojnih bodega.

image

Penedes vinska regija

 

Manel Vinuesa/Getty Images

Nekoliko dana u sunčanoj Barceloni idealni su za napuniti baterije. Ne brinite oko stresa putovanja, jer direktan let na relaciji Dubrovnik-Barcelona-Dubrovnik pojednostavljuje i olakšava sve. Vaš voditelj putovanja dočekati će Vas u zračnoj luci Ruđer Bošković, a na vama je samo da spakirate svoj kofer i prepustite se otkrivanju ove prekrasne, suncem okupane, destinacije.

Uputite se ovo proljeće na put u Barcelonu https://www.elitetravel.hr/ otkrijte zašto ljudi obožavaju ovaj živopisni grad!

Rezervirajte svoje mjesto čim prije, a više informacija o Elite Travel putovanjima iz Dubrovnika kliknite ovdje. (https://www.elitetravel.hr/hr/polasci-iz-dubrovnika/)

19. travanj 2024 19:29