StoryEditorOCM
DubrovnikPrvi se mačići u vodu bacaju

Nakon jutarnje najave o kartičnom plaćanju u autobusima, naš popodnevni pokušaj nije prošao, evo i zašto

Piše L. V.
4. travnja 2024. - 18:54

Nakon najave gradonačelnika koji je jučer isprobao i najavio da se sad na svim Libertasovim linijama može konačno karticom platiti autobusna karta, išli smo je isprobati i mi. Jučer iza 16 sati pokušali smo karticom platiti autobus u 6-ici s babinog Kuka prema Pilama i nemalo se iznenadili. Na pitanje možemo li platiti karticom, vozač je rekao - ne može. Ali izgleda s razlogom. Sustav jest uveden, ali nije jednostavan. Tehnologija je u pitanju, u prometu svakodnevno 90 linija, negdje nekad valjda mora i zaštekati.

-Proces bezgotovinskog plaćanja odvija se uredno, te je dostupan na svim linijama Libertasa. Tehnička i IT služba dostupne su 24 sata sve dane u tjednu. Tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je više od tisuću eura transakcija putem kartica (pa i na 6-ici)."- objašnjava glasnogovornik Libertasa Nikša Grljević. Kako nismo bili jedini korisnici autobusa koji su htjeli, a nisu mogli, platiti karticom, poteškoća je detektirana, uređaj zamijenjen, pa je stvar ponovno profunkcionirala.

Sustav je u potpunosti implementiran i funkcionira, dodaju, a povremene poteškoće moguće su čak i kad se sustav dobro ‘uhoda‘. 

29. travanj 2024 14:32