StoryEditorOCM
DubrovnikLIJEPO SUBOTNJE JUTRO |

KNJIŽEVNI SUSRET U LJETNIKOVCU Sanja Pilić u Kabogi očarala najmlađe ‘knjiške moljce‘, djeca predlagala kakve junake i priče žele čitati

Piše DV
9. listopada 2021. - 10:48
Sanja Pilić, jedna od najčitanijih suvremenih hrvatskih dječjih književnica održala je jutros književni susret za djecu u ljetnikovcu Bunić-KabogaBožo Radić/Cropix

Sanja Pilić i najmlađi vole se javno! Jedna od najčitanijih suvremenih hrvatskih dječjih književnica održala je jutros književni susret za djecu uzrasta od 7 do 12 godina u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Događaj u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara osim druženja s malim čitateljima, bio je i prigoda za predstavljanje Sanjina popularnog serijala slikovnica o djevojčici Maši.

image
Djeca sudjeluju u živoj raspravi
Božo Radić/Cropix

Autorica je okupljenoj djeci i njihovim roditeljima objasnila odakle joj dolaze ideje za pisanje te kako nastaju slikovnice. Djeca su postavljala pitanja o književnosti i pričala kakve knjige i junake vole, a neka su izrazila želje za buduće teme autoričinih tekstova.

Sanja Pilić završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, fotografski odsjek.

Radila je kao fotografkinja, trik–snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo, redovito nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima, a njenih šest naslova dio je osnovnoškolske lektire.

image
Božo Radić/Cropix

Djela joj postižu velike naklade i mnoga su doživjela po devet i deset izdanja, a serijal slikovnica o Maši vrlo je popularan već dugi niz godina. Po romanima Sasvim sam popubertetio i Mrvice iz dnevnog boravka napravljene su predstave u zagrebačkom kazalištu Žar ptica, a po slikovnicama Maša i Božić i Maša i klaun predstave u kazalištu Trešnja.

01. svibanj 2024 14:20