StoryEditorOCM
DubrovnikPREISPITUJE SE ODLUKA O KOMUNALNOM REDU

Gradonačelnik Mato Franković: ‘Nekima ništa nije sveto, nek se uništi sve, ali nek novci nastave kapati‘

Piše DV
1. studenog 2023. - 11:44

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na svojoj je facebook stranici objavio status pod naslovom ‘Kada je želja za novcem iznad Grada‘. Objavio je zahtjev za ocjenu zakonitosti Odluke o komunalnom redu Grada koja se odnosi na zabranu vožnje paletarima koji nemaju meko pumpane gume. Objavu prenosimo u cijelosti:

- Upravo sam zaprimio zahtjev za ocjenu zakonitosti Odluke o komunalnom redu Grada Dubrovnika. Gospodin Božo Pulić podnio je zahtjev za ocjenu zakonitosti Odluke zbog odredbe Grada koja glasi: ‘Unutar pješačkih zona zabranjena je vožnja paletarima, kao i ostalim transportnim kolicima koja nemaju meko pumpane gume‘.

- Cilj donošenja ovakve odluke bio je zaštita kamenih ploča grada od uništavanja i istovremeno smanjenje razine buke koju su navedeni paletari proizvodili. Međutim, kao što vidimo nekima ništa nije sveto, nek se uništi sve, ali nek novci nastave kapati.

- Siguran sam kako ćemo još jednom dokazati ispravnost naših postupaka i osnovni cilj, a to je održivost i očuvanje Grada koji nije i ne može biti kasica prasica svakom kome se i kako prohtije - objavio je Mato Franković. 

02. svibanj 2024 10:16