StoryEditorOCM
Dubrovnikdomaći okusi

Bliži se 21. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, evo kada i gdje će se otvoriti

Piše dv
13. veljače 2023. - 13:16

Ovogodišnji 21. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se od 15. do 19. ožujka u hotelu Rixos Premium Dubrovnik 5*.

-Svojim jasnim usmjerenjem prema novim proizvodima i podizanju kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda, Mediteranski sajam više od 20 godina u nizu okuplja izlagače, stručnjake i entuzijaste kako bi zajedničkim nastojanjima predstavljali ekološke i tradicijske proizvode kao i proizvode iz područja zelenog poduzetništva Pridonosi promidžbi održivog razvoja, zdravog načina življenja te pozicioniranju Republike Hrvatske u tom smjeru. Prije pandemije bolesti COVID-19 na našem je sajmu izlagalo preko 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja koji su privlačili velik broj posjetitelja. Iz svih anketa koje redovno provodimo vidljivo je zadovoljstvo malih proizvođača ekoloških i tradicijskih proizvoda koji upravo u našem Sajmu vide veliku priliku za plasman i promociju svojih proizvoda. Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke poljoprivrede i ekološkog poduzetništva. Potvrđuje to i činjenica da je u travnju 2005. s našeg sajma pokrenuta i ostvarena ideja o proglašavanju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom. Naši stalni partneri su Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski sabor, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska poljoprivredna komora, potvrđujući nacionalnu prepoznatljivost i važnost Sajma. Svake godine dodjeljujemo nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Organiziramo konferencije, predavanja, vrhunske gastronomske događaje popraćene kulturno-zabavnim programom. Iz navedenog proizlazi vizionarski karakter Mediteranskog sajma koji je bio prva takva manifestacija na prostorima Republike Hrvatske, začeta prije 35 godina kao društveno odgovorna manifestacija koja donosi višestruke benefite za gospodarski i kulturni život građana- istaknuo je voditelj Sajma Vedran Kraljević. 

29. travanj 2024 19:46