StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoIZLET U UGOSTITELJSTVO

Poznati Dubrovčanin otvorio restoran u Zagrebu, u novi biznis s prijateljem uložio više od 1,5 milijuna kuna

Piše dv/ lider.media
30. listopada 2021. - 12:45

Dubrovčanin Krešimir Macan, poznati PR-ovac sa zagrebačkom adresom i direktor agencije za odnose s javnošću Manjgura, otisnuo se u ugostiteljske vode. S dugogodišnjim prijateljem i poslovnim suradnikom, IT-jevcem i vlasnikom restorana Savica Eatery Marijem Stipanovićem, otvorio je restoran Matrix na istoku grada Zagreba, javlja lider.media.hr.

Kao manjinski partner u ovom poduzetničkom pothvatu Macan planira osim vrhunskih jela i vina, u vrijeme ručka nuditi i dnevna jela po popularnim cijenama.

Dubrovački PR-ovac i njegov poslovni partner dosad su uložili više od 1,5 milijuna kuna u opremanje restorana i vinski podrum.

S vlasnicima će surađivati 26- godišnji zagrebački chef Marko Jantolek, koji je nakon kuhinje Michelinovom zvjezdicom nagrađenog Noela i bistroa Pod zidom, u Matrixu zadužen za jelovnik i odabir namirnica. Voditeljica restorana je iskusna hrvatska ugostiteljica i sommelierka Manuela Maras.

image
PR stručnjak Krešimir Macan otisnuo se u ugositeteljske vode
Srecko Niketic/Cropix

Prema Macanovim riječima, držat će se modernog bistronomskog koncepta koji ima poveznicu s visokom kuhinjom. Jelovnik će biti raznovrstan, a temeljit će se na voću, povrću i mesu s malih obiteljskih gospodarstava, jajima iz slobodnog uzgoja, a tuna je jadranska.

- Misao vodilja čitavog jelovnika i ponude jest – poznato, a opet drugačije – kazao je Macan za portal lider.media.hr.

29. svibanj 2024 13:11