StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoEVO KAKO ĆE IZGLEDATI

Hoteli Maestral kreću u investicije vrijedne 150 milijuna kuna, odgovorili su kolika će biti visina Adriatica

Piše Silvia Rudinović
15. veljače 2022. - 13:18

Hoteli Maestral dobili su građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Adriatica, a stigao je i odgovor na upit što planiraju s nekretninom u Uvali Lapad i koliko će biti visoka buduća građevina. Kažu kako kreću u ‘snažan investicijski ciklus u slijedećih nekoliko godina‘ te planiraju značajna ulaganja u svoje hotele kako bi postali luksuzni hotelski lanac objekata najviše kategorije.

image
Vizualizacija hotela
Hoteli Maestral

"Hotel Adriatic prva je najavljena investicija dubrovačke hotelske grupacije Maestral koja će hotel sa sadašnje dvije zvjezdice pretvoriti u elegantan hotel kategorije četiri zvjezdice, istovjetnog kapaciteta od 140 luksuznih smještajnih jedinica s prekrasnim pogledom na more i grebene ili na park šumu Petka s autohtonom mediteranskom vegetacijom. Osim toga, na pet etaža, visine do 21,99 metar, planira se i moderan restoran s prostranom taracom i s vrhunskim ‘gourme’ doživljajem, ‘shopping’ promenada, plaža i brojni popratni sadržaji. Hotel će imati i vlastitu garažu. Atrakcija novog hotela Adriatic bit će spektakularan ‘infinity’ krovni bazen sa sunčalištem i sadržajima te ekskluzivni ‘rooftop’ bar s posebnom gourme ponudom s kojeg će se pružati veličanstven pogled na jadransko plavetnilo i elafitsko otočje", navode iz Maestrala.

image
Vizualizacija hotela
Hoteli Maestral

U hotelu će raditi 70-tak djelatnika, a objekt će biti otvoren cijelu godinu.

Iz ove hotelske kuće najavljuju kako kreću i u adaptaciju Hotela Uvala, kategorije četiri zvjezdice i kapaciteta 51 smještajne jedinice, a planirana je obnova interijera hotela, smještajnih jedinica, wellness i spa cen-tra te svih ostalih sadržaja hotela. Planirana investicija rekonstrucije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala iznosi 150 milijuna kuna.

image
Vizualizacija hotela
Hoteli Maestral

‘Rekonstrukcijom hotela Adriatic, koji će se s postojeće dvije zvjezdice preobraziti u elegantan hotel, kategorije četiri zvjezdice, te ulaganjem u kvalitetu usluga i servisa, podižemo ljestvicu kvalitete du-brovačke turističke ponude s još jednim luksuznim hotelom koji će izravno doprinijeti gospodarskom rastu cijele destinacije kao i hotelske grupacije Maestral’, izjava je Joška Prkačina, predsjednik uprave grupacije.

Za rekonstrukciju hotela Adriatiac ishodovana je građevinska dozvola. Po pravomoćnosti dozvole će se pristupiti planiranju investicije. Početak radova planira se u jesen ove godine nakon okončanja turističke sezone. Novi hotel Adriatic poželjet će dobrodošlicu gostima krajem 2023. godine. Po završetku rekonstrukcije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala investicijski ciklus hotelske grupacije Maestral planira se nastaviti rekonstrukcijom wellness hotela Vis, za kojeg je u tijeku postupak ishođenja potrebnih dozvola i podizanje kategorije sa sadašnje tri na pet zvjezdica.

27. travanj 2024 23:11