StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDetaljan pregled

Pogledajte tko su HDZ-ove uzdanice iz naše županije. Iz Dubrovnika jedan, iz Konavala nijedan. Južnije od Ploča i Blata HDZ nema nikoga osim Frankovića

Piše Goran Penić/JL/ DV
28. ožujka 2024. - 16:07

Nacionalni odbor HDZ-a danas je usvojio liste za parlamentarne izbore koje će sutra stranka predati Državnom izbornom povjerenstvu, a Jutarnji list prvi donosi sve HDZ-ove kandidate na listi.

Većih iznenađenja nema, na listi su svi ministri i stranački čelnici, šefovi lokalnih i regionalnih organizacija, župani i gradonačelnici, bivši saborski zastupnici. S liste je ipak izostao Mario Kapulica, član Predsjedništva i Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman", ali i Nada Murganić, bivša ministrica socijale i članica Predsjedništva i predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski". Na listi u IX. izbornoj jedinici nema ni Božidara Kalmete, predsjednika zadarskog županijskog HDZ-a koji je opterećen sudskim postupcima, ali koji je unatoč tome na prošlim izborima sa zadnjeg mjesta osvojio najveći broj preferencijalnih glasova, piše Jutarnji list.

image

Kapulice nema na listi 

Ranko Suvar/Cropix

U desetoj izbornoj jedinici nema većih iznenađenja. Sa zadnjeg će mjesta listi pomoći bivši ministar obrane i general Damir Krstičević, dok se na listi za dijasporu na petom mjestu nalazi predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, Jasna Vojnić. U ovoj izbornoj jedinici HDZ se uglavnom oslanja na svoje zapadno krilo u Splitu i okolici. Od HDZ-ovaca iz Dubrovačko - neretvanske županije na listi su dva HDZ-ova ministra i nitko osim Mata Frankovića. Na listi više nema ni Frana Matušića.

image

Nada Murganić nije na listi 

Damjan Tadic/Cropix

 

 

X. IZBORNA JEDINICA

1. BRANKO BAČIĆ

2. BLAŽENKO BOBAN

3. TOMISLAV ŠUTA

4. MATO FRANKOVIĆ

5. ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA

6. MARIJA VUČKOVIĆ

7. DANICA BARIČEVIĆ

8. ANTE ŠOŠIĆ

9. DALIBOR MILAN

10. IVAN BUDALIĆ

11. JURE BRKAN

12. ZRINKA MUŽINIĆ BIKIĆ

13. IVO RADICA

14. DAMIR KRSTIČEVIĆ

25. travanj 2024 12:00