StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVO VODSTVO DTVD

Patricija Cvinar, nova predsjednica Društva turističkih vodiča Dubrovnik: Nastavljamo borbu za zaštitu struke

Piše Maja Rilović Koprivec
14. travnja 2023. - 11:38

Nova predsjednica Društva turističkih vodiča Dubrovnik je dugogodišnja vodičica Patricia Cvinar. Odlučeno je to na skupštini Društva koja je održana sinoć na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Cvinar je na čelu Društva zamijenila Ivanu Zbačnik. Izabrani su također i novi  članovi Upravnog odbora: Nikolina Kapović, Marina Kljunak Čuikin, Tihomir Matić, Marko Miloš, Katica Tepavac i Ivana Zbačnik.

Skupština je  prihvatila redovna izvješća o djelovanju u proteklom razdoblju te o nastojanjima  vodičke struke za promjenom pravilnika Zakona o pružanju usluga u turizmu koji regulira edukaciju vodiča i  popis zaštićenih lokaliteta za obilazak turista koji traže posebnu edukaciju vodiča i na kojima smiju voditi samo licencirani turistički vodiči.

- Prihvatila sam kandidaturu jer već godinama radimo u nadi da će se Pravilnik konačno donijeti u mom mandatu te da će naša borba s Europskom komisijom koja traje od ulaska Hrvatske u EU  privesti kraju, a kako ne bi morali u taj posao koji iziskuje veliku energiju upućivati nove ljude - govori Cvinar koja je i do sada bila aktivna u Upravi DTVD.-  Istovremeno, uveli smo u upravu nove vodiče Marka Miloša i Tihomira Matića i nadam se da ćemo za sljedeću izbornu skupštinu naći još novih ljudi kojima će biti stalo do Društva i koji će promovirati naše interese.  Imamo jako puno ideja o osmišljavanju novih projekta i stručnih predavanja koje bi radilo Društvo, a koje se nadamo da će se ostvariti. Ove godine Društvo turističkih vodiča Dubrovnika slavi 45 godina postrojanja, a riječ je o najvećem društvu vodiča u Hrvatskoj što ćemo obilježiti najesen - govori nova predsjednica Društva.

01. lipanj 2024 06:39