StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSlučajni susret?

Otkriveno s kim je Mario Banožić bio u kafiću nakon nesreće; Riječ je o uspješnom poduzetniku, rođaku važne osobe

Piše dv
6. prosinca 2023. - 21:53

Bivši ministar obrane Mario Banožić, koji je 11. studenog sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, prije pet dana se prvi put pojavio u javnosti. Snimljen je u jednoj ugostiteljskom objektu.

Telegram doznaje da je u bivši ministar bio u vinkovačkom kafiću sa Zlatkom Zovkom zvanim Braco, koji je tu informaciju potvrdio portalu.

"Da, sjedili smo u kafiću kad je naišao Banožić, vraćao se s liječničke kontrole pa smo ga pozvali na piće. Banožić i ja smo prijatelji", rekao je novinaru Telegrama, prenosi Jutarnji list.

Kako piše Telegram, Zlatko Zovak rođeni je bratić načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Ante Zovka, koji je na tu dužnost stupio potkraj ožujka ove godine. Zovak je potvrdio da su on i načelnik vukovarsko-srijemske policije djeca dva brata.

Zovak je također opovrgnuo informaciju da je Banožić 11. studenoga ujutro, kada se dogodila kobna nesreća, išao u njegovo lovište, u tzv. spačvanskom trokutu.

Zlatko Zovak, inače, stopostotni je vlasnik i direktor tvrtke Jet-Set iz Vrbanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Pretežna djelatnost tvrtke je niskogradnja. Tvrtka je prošle godine ostvarila zavidnu dobit od 8,6 milijuna kuna, a godinu dana prije, 2021., dobit je iznosila 7,4 milijuna kuna. Radi velike poslove s državnim tvrtkama, a tvrtka slovi kao jedan od izdašnijih donatora HDZ-a.

Telegram je ranije objavio da je Banožić u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj ispitan 29. studenoga, i to u posebnim uvjetima. Lift, naime, nije bio u funkciji baš kad je trebalo ispitati Banožića, da mu se valjda ne bi narušila privatnost. Službenicima je pak dana uputa da ne izlaze iz ureda dok traje ispitivanje.

image

Mario Banožić ispitan je u vinkovačkoj policiji uza sve mjere za očuvanje privatnosti

Antonio Balic/Cropix
27. travanj 2024 22:20