StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKrojač pravde

Okončana talačka kriza u Rudom, mesar zatočio dva pravosudna policajca, rekao im je da je ograda pod naponom

Piše dv
16. lipnja 2023. - 19:31

Rudo u Bosni do sada je bilo najviše poznato kao mjesto osnivanja Prve proleterske brigade, a od danas bi moglo biti upamćeno i kao mjesto nesvakidašnje talačke krize.

 

Prava drama odvijala se u petak na području Rudog, gdje je, kako ga se sumnjiči, vlasnik lokalne mesnicem,odnosno klaonice Vule Arsić (46) ujutro zatočio dvojicu pripadnika pravosudne policije RS koji su došli po njega te im rekao da je ograda oko objekta pod naponom, a zatim otišao te ubrzo i uhićen, dok su pravosudne policajce "čuvali" njegovi radnici, sve do upada Žandarmerije, koja ih je popodne uspjela osloboditi.

Izvori upućeni u istragu potvrdili su da su policajci uhitili sina vlasnika mesnice Mirka Arsića te radnike Dragana Bjelića i Ognjena Novakovića, pišu Nezavisne novine.

naložio radnicima da čuvaju policajce

Sve je počelo kada su pravosudni policajci došli u klaonicu kako bi Vuleta Arsića odveli na ročište na sud u Višegradu. Tu dolazi do nesvakidašnjeg zapleta jer nakon što su ušli u njegov posjed, odnosno krug klaonice, on im je, kako tvrde izvori, počeo prijetiti uz riječi da je u ogradu pustio struju.

"Arsić je nakon toga pobjegao kroz zadnji dio objekta te se svojim vozilom udaljio u pravcu Višegrada gdje otišao na sud, nakon čega je i uhićen", kažu izvori upućeni u istragu.

Istvoremeno, radnici pravosudne policije ostali su u prostoru klaonice i s njima Arsićevi radnici koji im nisu dopustili da napuste klaonicu.

image

Policija i Žandarmerija priveli su četvero osumnjičenih (ilustracija)

/Shutterstock

"Bilo je tu više radnika koji nisu željeli pustiti pravosudne policajce. Oni su govorili kako čekaju da im se javi Arsić i kaže da to učine", rekli su izvori iz istrage.

Uz navođenje inicijala, iz Policijske uprave Foča su u petak priopćili da su policajci iz Višegrada, tog dana oko 10.30 sati, ispred Osnovnog suda u Višegradu uhitili Arsića, a osumnjičen je za protupravno lišenje slobode te sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Žandarmerija dočekala pravi trenutak

"Istoga dana u 8.20 sati dežurna služba Policijske uprava Foča obaviještena je da je on protupravno lišio slobode dvije osobe, da ih drži zatvorene u objektu u mjestu Plane, općina Rudo, te da im je onemogućen izlazak iz objekta. Odmah potom na lice mjesta su upućeni pripadnici Policijske uprave Foča", kazali su iz fočanske policije.

Na mjesto događaja odlaze policajci, uključujući i Žandarmeriju. U međuvremenu se dvojica pravosudnih policajaca, kako se saznaje, uspijevaju skriti iza jedne zgrade. Žandarmerija je nakon toga uspjela pronaći pogodan trenutak i uhititi osumnjičene.

"Pripadnici Policijske uprave Foča su oko 13.45 uhitili A.M., B.D. i N.O., sva trojica iz Rudog, koji su osumnjičeni za protupravno lišenje slobode", naveli su iz fočanske policije.

Uslijedili su i pretresi na više lokacija, a kako ističu izvori, pronađene su i puške.

Ravnatelj pravosudne policije Republike Srpske Željko Dragojević je, nakon rješavanja ove situacije, istaknuo da su pravosudni policajci dobro, pišu Nezavisne novine.

Daljnja istraga trebala bi razoktriti sve detalje i motiva sudionika u ovome zaista nesvakidašnjem slučaju.

28. travanj 2024 14:37