StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJEL OVO REALNO?

Dubrovkinja ponudila 1800 € za pomoćnog radnika u Splitu. Ni u ludilu se nije nadala što će je snaći nakon objave

Piše dv
12. travnja 2024. - 13:22

Ni 1.800 eura plaća za pomoćnog radnika ne može zadovoljiti one koji bi voljeli odraditi sezonski posao, ako je suditi po raspravi na društvenim mrežama koja je "buknula" nakon objave Dubrovkinje D.C. u jednoj od Facebook grupa s desecima tisuća članova, donosi Slobodna Dalmacija.

- Potreban pomoćni radnik, plaća 1.800 eura. Prijava, puno radno vrijeme. Možete mi pisati u inbox - napisala je u objavi danas.

Ne samo da se nitko nije javio, već je objava izazvala sprdnju i ljutnju zbog čega je nakon svega sat vremena objava izbrisana!

- 1.800 eura u sezoni se može i na skupljanju boca zaradit - komentar je Splićanina na koji je odmah dobio odgovor:

- A di to bogati? S koje planete si ti došao? Otvori firmu i daj pomoćnom radniku 3.000 eura, takvi kao ti da su poslodavci bi se isplatilo boce kupiti - sarkastično mu je odgovorio.

- A što, za pomoćnog radnika treba dati 2.500 do 3.000 eura? Ili je to malo? Samo sam realan. To je idealna plaća za pomoćnog radnika koji nema nikakve obaveze ni odgovornosti prema odrađenom poslu - kazao je treći muškarac uključen u raspravu čime je dobio odobrenje dijela drugih komentatora.

Na kraju se javio vlasnik ugostiteljskog objekta u strogom centru Splita i naveo kako ne može pronaći pomoćnog radnika ni za 1.800 eura!

- 1.800 eura samo ubacuj posuđe u perilicu, operi, izbaci, otari i spremi na police pa neće nitko. I zamislite - ja škrt! Davno nekada se radnik mogao z********i, a sada je obrnuto - brutalno je iskren bio vlasnik kafića.

20. travanj 2024 11:08