StoryEditorOCM
Crna kronikaNAPADAČE JOŠ TRAŽE

Procurila snimka napada na Čubelića, na mjestu pucnjave pronađen pištolj

Piše Vijesti SD, K.M.B
12. travnja 2023. - 21:28

Trenutak uoči pucnjave u Splitu, u kojoj je propucan Josip Čubelić povezan s krim miljeom, snimila je nadzorna kamera. Na snimci, koju je ekskluzivno objavio RTL Danas, se vidi kako iz Renaulta u žurbi izlaze dvojica muškaraca. U automobil se ne vraćaju, a potom se oko njega okupljaju građani i dolazi policija. Snimku možete pogledati ovdje.

Splitska policija od utorka navečer traga za četiri muške osobe koje sumnjiče za napad i ranjavanje Josipa Čubelića (36) Čube istog dana oko 15.50 sati na Skalicama u Splitu. Dvojica od njih su rodbinski povezani, radi se o stricu Jerku Radiću i nećaku Alenu Radiću, a druga dvojica su Ante Varnica i Nenad Petrak, donosi Slobodna Dalmacija.

Kako žive i rade na području Solina i Klisa, glavnina policijskih snaga i blokada bile su usmjerene upravo tamo. Prema objavi fotografija četvorice, niti pet sati nakon događaja bilo je jasno da su procijenili da imaju dovoljno dokaza za njihovu povezanost s događajem na Skalicama.

Josip Čubelić im pritom nije pomogao u tome jer nije želio ništa kazati o tome tko ga je napao. Kako je i uobičajeno, fotografije se ne objavljuju bez odobrenja nadležnog državnog odvjetništva, koje je očito također procijenilo da su do sada prikupljeni dokazi dovoljni za javnu objavu osoba za kojima se traga.

Slobodna Dalmacija ranije je doznala kako je snimka bila dokaz kojim raspolaže policija. 

‘Slobodna‘ doznaje: splitska policija ima bjegunce na video snimci; Čuba je ranjen kalibrom 9 mm, imao je pištolj kod sebe

09. svibanj 2024 09:42