StoryEditorOCM
Crna kronikaDONESENA PRESUDA

Kažnjen vozač iz naše županije koji je skrivio prometnu nesreću nedaleko od Mostara

Piše hercegovina.info
19. svibnja 2023. - 18:01
U teškoj prometnoj nesreći na ulazu u Mostar sudjelovalo vozilo dubrovačkih registracijskih oznakaSamir Šehović/

Prema optužnici Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru, Općinski sud u Mostaru donio je presudu kojom je proglasio krivim optuženog Radu Curića, (1999.), iz Splita, a koji živi na području Dubrovačko - neretvanske županije, zbog kaznenog djela: Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa u svezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa KZ F BiH, i izrekao mu uvjetnu presudu kojom mu se određuje kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci, a koja se neće izvršiti ako osuđeni za vrijeme od jedne godine i šest mjeseci ne počini novo kazneno djelo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva, piše hercegovina.info.

Naime, optužnicom Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru od 06.03.2023. godine, Radi Curiću stavljeno je na teret da je dana 10.11.2022 godine oko 20:40 sati, u mjestu Ortiješ u Mostaru, na dijelu magistrle M-17, upravljajući motornim vozilom Audi A3 registarskih oznaka DU 000 RC (RH), krećući se iz smjera Čapljine prema Mostaru, ugrozio promet i doveo u opasnost život ljudi, na način da je na raskrižju započeo radnju skretanja vozilom ulijevo, a da nije propustio motorno vozilo Volkswagen Passat registarskih oznaka A20-J-920, kojim je upravljao I. R. iz Stoca, a koji se kretao iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja, usljed čega je došlo do kontakta vozila Audi A3 i Volkswagen Passat, prilikom čega je suvozač u vozilu Volkswagen Passat, D. R. iz Stoca, zadobio teške tjelesne ozljede.

Općinski sud je procijenio da će se i sa uvjetnom kaznom sa rokom kušnje od jedne godine i šest mjeseci, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja, piše hercegovina.info.

23. svibanj 2024 20:48