StoryEditorOCM
Crna kronikanove informacije

Dijete čiju je majku smaknuo Nermin Sulejmanović na sigurnoj je lokaciji. Doznaje se što slijedi

Piše Đino Kolega/JL
12. kolovoza 2023. - 19:27

Dijete čiju je majku jučer u Gradačcu krvnički ubio Nermin Sulejmanović na sigurnoj je lokaciji, a po procedurama skrbništvo je dodijeljeno Centru za socijalni rad. Institucionalno zbrinjavanje će biti u ovakvoj formi dok se djetetu ne dodijeli staratelj.

Nermin Sulejmanović jučer je ubio svoju nevjenčanu suprugu u svojoj vikendici, a događaju je prisustvovalo i maloljetno dijete, koje je nakon stravičnog čina jedan od prijatelja ubice izmjestio na sigurnu lokaciju.

Kako saznaje Klix.ba iz istrage, trogodišnju djevojčicu je nakon ubistva njene majke, iz vikendice u kojoj je počinjen zločin, izmjestio jedan od Sulejmanovićevih prijatelja, nakon čega je uslijedio pregled u Klinici za pedijatriju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Nakon toga, kako je potvrđeno, dijete je predato u nadležnost Centra za socijalni rad, čime je na takav način izvršeno institucionalno zbrinjavanje. Ono će kao takvo biti do trenutka kada se djetetu dodijeli staratelj.

Podsjetimo, pored nevjenčane supruge, Sulejmanović je jučer ubio još dvije muške osobe, odnosno oca i sina. Prije počinjenja samoubojstva ranio je tri osobe, od kojih se jedna žena nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje joj se liječnici i dalje bore za život.

08. svibanj 2024 23:38