StoryEditorOCM
VaterpoloDOMAĆE PRVENSTVO STIGLO DO 4. KOLA

Legendarni hrvatski kapetan iz Melbournea najavio dolazak Mladosti i Medveščaka na hrvatski jug: ‘Nema spora tko je favorit u Gružu, a u Korčuli...‘

Piše Tonči Vlašić
29. listopada 2021. - 21:22
Zdeslav Vrdoljak na SP-u 2007. u Melbourneu - Hrvatska je osvojila naslov svjetskog prvakaVladimir Dugandžić/Cropix

Gledao sam Juga protiv Hannovera i… predivno! Uživao sam. To kako Jug igra je baš predivno, to je prava riječ za opis. Apsolutni je favorit dubrovački sastav i tu nema spora, razgovora. Trener Kobešćak je poznat po tomu što daje prilike mladima, to je učinio i u Ligi prvaka prvo kolo, vjerojatno će to učiniti i sada, ali to ipak dosta ovisi i o tomu kako će se kretati rezultat. Ponavljam, ono kako su odigrali protiv Hannovera daje mi za zaključiti da će vrlo malo prostora dati Mladosti. Mislim da Mladost ima malo izgleda za išta u Gružu - tako je legendarni splitski vaterpolist, reprezentativac Zdeslav Vrdoljak najavio za službenu stranicu HVS-a derbi 4. kola domaćeg prvenstva između Jug Adriatic osiguranja i Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost, aktualnog prvaka i pobjednika Kupa Hrvatske, koji je oslabljen dočekao novu sezonu, bez gotovo svih junaka iz prošle sezone.

Jug Adriatic osiguranje je također dosta mijenjao, u Gružu ne stanuju oba centra, Luka Lončar i Alex Obert, četiri od sedam igrača udarne postave (Luka Lončar, te Xavi Garcija, Daniil Merkulov i Paulo Obradović). I dok Mladost nije uspjela nadoknaditi niti jedan odlazak, Gruž je vratio Mara Jokovića, te doveo dvojicu Grka, Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris. Prve ocjene su - nije falio, naprotiv, baš je pogodio! Ostale 'rupe' popunio je svojom djecom.

Novu sezonu u domaćem prvenstvu Jugaši su otvorili s tri očekivane i uvjerljive pobjede, KPK u Korčuli, POŠK u Gružu te Zadar 1952. u Višnjiku, dok je Mladost dobila Medveščak i POŠK, a uvjerljivo, 15:7, izgubila kod kuće od splitskog Jadrana, sastava koji bi trebao s Jugom odlučivati o oba domaća trofeja.

PRVA HRVATSKA LIGA

Poredak: 1. Jug AO 9 bodova (72:24), 2. Jadran Split 9 bodova (53:18), 3. Solaris 9 bodova (54:29), 4. HAVK Mladost 6 bodova (40:25), 5. Mornar BS 6 bodova (36:38), 6. Primorje EB 3 boda (33:32), 7. KPK 3 boda (30:45), 8. Medveščak bez boda (27:60), 9. Zadar 1952. bez boda (25:58), 10. OVK POŠK bez boda (14:55).

image
Zdeslav Vrdoljak, trener splitskog Mornara BS
Tom Dubravec/Cropix

Vrdoljak, danas trener Mornar Brodospasa, najavio je i utakmicu u Korčuli između KPK i Medveščaka.

- To bi moglo biti interesantno. U ovom je paru stvarno vrlo teško predvidjeti išta, odnosno pobjednika. Možda da igraju u Zagrebu, rekao bi da je Medveščak taj, ali na Korčuli… Momčad KPK ima izuzetno iskusnu momčad. Znam to jako dobro jer s nama u klubu treniraju njihovi igrači Letica, Ban i Antonijević, pa mali Skokandić, vratar. Tu ne bi mogao prognozirati pobjednika - rekao je Splićanin, svjetski prvak iz Melbournea 2007. godine, koji je i vlasnik olimpijskog srebra iz Atlante 1996. godine.

Kapekaši su nakon poraza od Juga dočekali Zadar 1952., te ostvarili pobjedu, a potom izgubili u 3. kolu u Rijeci od Primorja EB.

4. KOLO

Subota, 30. listopada, Zadar: Zadar 1952. – Primorje EB (18 sati), Korčula: KPK – Medveščak (18.30 sati), Dubrovnik: Jug AO – Mladost (19 sati), Šibenik: Solaris – Jadran Split (20 sati), Split: Mornar BS – OVK POŠK (20 sati).

 

27. travanj 2024 14:34