StoryEditorOCM
VaterpoloPOLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Jugaši odradili domaći zadatak. Puno, puno bolji. Pamtit će se zadnjih tri minute i deset sekundi igre!

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2024. - 19:32

JUGAŠI VODE 1:0

Jug AO - Primorje EB 15:9

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Neno Periš i Slaven Sivčević, delegat: Mlađan Prvan (svi iz Splita).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča (1), Djerković, Lazić (2), Joković (3), Mozara, Daube (4), Cabanas (1), Kržić (2), Burić, Grgurević, Žuvela (1), F. Čubranić, Burđelez (1). Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Igora Računica i Maro Balić.

PRIMORJE ERSTE BANKA: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec (1), Tončinić, Brubnjak (2), Brguljan (2), N. Čubranić (2), K. Babić (1), G. Burburan, Te Riele (1), Crippa, Paparić, Jurić, Vuković. Trener: Igor Hinić, pomoćnik: Boban Voštić.

Igrač više: Jug AO 3/7, Primorje EB 2/9

Peterci: Jug AO -, Primorje EB 2/1

Četvrtine: 2:0, 3:2, 6:3, 4:4.

Opravdao je Jug Adriatic osiguranje ulogu favorita, obranio domaćI teren na startu polufinalne serije doigravanja za prvaka, te je u utrci na dvije pobjede stigao na korak do cilja. Uzvrat je za sedam dana u Rijeci. Hoće li se igrati majstorica u Gružu? Teško, s obzirom na viđeno u Gružu, u prvom činu. 

Filip Kržić je pogađao na početku (2:0), obrana Juga tri puta je s igračem manje izašla kao pobjednik protiv Primorja. Hannes Daubne je potom nastavio seriju domaćina (4:0). Nakon 12 minuta i 4 sekunde igre gost je imao peterac, ali je udarac Fabia Crippe zaustavio Toni Popadić, kojeg je prvi uspio prevariti iskusni Darko Brguljan. Jugova mreža se prvi put zatresla nakon 14 minuta i 1 sekundu igre. Potom je pogodio i Niko Čubranić, a prvo poluvrijeme zaključio pogotkom Maro Joković za 5:2. U trećoj četvrtini je prvi put bilo plus 6 (9:3), a ta razlika je bila i na kraju.

Jugaši su kontrolirali utakmicu, Primorje EB ovaj put ni blizu, a što je bio slučaj u prvom njihovom ogledu ove sezone, koji je odigran u Rijeci prije šest i pol mjeseci kad je sastav trenera Vjeka Kobešćeka uspio slaviti sa samo pogotkom razlike za bodove u Regionalnoj ligi (12:11).

Tri minute i 10 sekundi prije kraja Popadić je krenuo na klupu, i od tad smo do kraja utakmice imali braću Čubranić na vratima. Stariji Fran je ušao umjesto jugovog kapetana, mlađi Mauro Ivan je bio od početka na vratima riječkog sastava (plus u kapici Primorja i najmlađi Čubranić, Niko. Tri brata u vodi Gruža u isto vrijeme!).

Amerikanac Daube je s četiri pogotka bio prvi strijelac Juga i utakmice, Joković je asistirao i pogađao...

Bolji, dosta bolji dubrovački sastav.

U drugom polufinalu su suparnici splitski Jadran i zagrebačka Mladost, koji svoju seriju počinju u Splitu, u petak, 19. travnja. 

16. travanj 2024 22:50