StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Bijač i Bušlje uspjeli s Olympiacosom što nitko nije ove sezone, Elvis Fatović nakon trijumfa u Italiji: ‘Mi smo u najtežoj situaciji, ali je sve u našim rukama‘

Piše Tonči Vlašić
23. travnja 2024. - 23:19

Kolo naših u skupini ‘B‘. Marko Bijač i Andro Bušlje su s Olympiacosom zaustavili Ferencvaros, a dobio je i Elvis Fatović, i to je njegova Zodiac CNA Barceloneta u gostima svladala AN Bresciu, te će zadnja dva kola u skupini ‘B’ odlučiti tko će u krugu Olympiacos, Ferencvaros i Barcelonta otpasti, tko neće doplivati do Malte i Final four europske Lige prvaka.

U Pireju Olympiacos – Ferencvaros 10:8. Prvi poraz mađarskog prvaka računajući sva natjecanja ove sezone. 

- Bilo smo dobri, čvrsti. Mogli smo dobiti i s kojim pogotkom više, te imati prednost u slučaju da budemo na kraju poravnati s Ferencvarosom jer smo u Budimpešti izgubili s 11:9. Naime, vodili smo u zadnjoj četvrtini s 10:6, ali smo iznimno zadovoljni. Sretni jer nismo bili kompletni. Bili smo bez Luke Lončara – javio se Bijač, koji je imao 7 obrana. Na poluvremenu je Olympiacos vodio s 5:2. Ferencvaros je nastavak otvorio s dva pogotka, pa su Bijač, Bušlje i ekipa odgovorili na isti način, te je opet bilo plus tri (7:4). Bilo je i 8:5, a nakon šestog pogotka mađarskog prvaka, već spomenutih plus četiri za grčkog prvaka.

U Italiji, u drugoj utakmici 4. kola skupine ‘B’, AN Brescia – Zodiac CNA Barceloneta 5:12, te je Elvisova momčad ostala u igri za prva dva mjesta u skupini, koja vode na Final four.

- Iskreno, nismo se previše nadali kako će Brescia zaustaviti Barcelonetu. Prvo jer je bez izgleda za prolaz, zatim, osvojila je Kup Italije, te je bila opuštenija. Naravno, i zbog kvalitete Barcelonete – rekao je Bijač.

- Moramo dobiti obje do kraja, i Olympiacos u Barceloni iduće kolo, i Ferencvaros potom u Budimpešti.  a mogla bi na kraju odlučivati međusobna pogodak razlika. Što se tiče pobjede protiv Brescie, odigrali smo dobru utakmicu u obrani. Moglo je biti i uvjerljivije. Nakon osvojenog španjolskog kupa smo u uzletu. Prvenstveno tu mislim na igru u obrani, koja je bila fenomenalna – zadovoljan je Elvis Fatović.

Hvali Bijača, hvali Bušlju, Olympiacos, ali kaže, imamo izgleda protiv njega. Podsjeća kako Barceloneta prije dvije godine razbila Ferencvaros sa čak 17:7 usred Budimpešte, a te sezone je mađarski prvak igrao polufinale u Beogradu u kojem je poražen od PRO Recca.  

- Mi smo u najtežoj situaciji, ali je sve u našim rukama – jasan je Elvis, trener Zodiac CNA Barcelonete.

Utakmice 5. kola skupine ‘B’ igraju se 3. svibnja, a posljednjeg, 6. kola, 14. svibnja. Olympiacos i Ferencvaros imaju po 9 bodova (pogodak razlika Olympiacosa 42:38, a Ferencvarosa 40:36), Zodiac CNA Barceloneta 6 bodova (39:33), a AN Brescia je bez boda (34:48).

U srijedu, 24. svibnja, igra se 4. kolo u skupini ‘A’: Loren Fatović sa splitskim Jadranom dočekuje Novi Beograd, a Sandro Sukno je s PRO Reccom gost CN Marseillea. PRO Recco ima 8 bodova (43:32), Novi Beograd 7 bodova (43:39), CN Marseille 3 boda (35:41), a Jadran je bez boda (33:42).  

24. travanj 2024 09:07