StoryEditorOCM
RukometKUP HRVATSKE

Dupla kruna za Metkovce, Slavka Golužu, Zvonimira Srnu i Ivana Čupića, koji je zaradio i dodatnu nagradu

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2023. - 17:59

Prije 14 dana su podignuli pokal prvaka Hrvatske u domu Nexea, najvećeg konkurenta (najkvalitetnijeg) ove sezone, a sad su u Poreču uzeli Kup Hrvatske. Rukometaši PPD Zagreb su osvojili 60 od 62 moguća trofeja od samostalnosti Lijepe naše. Sva prvenstva, dok samo dva puta nisu osvojili Kup, i to 2000. i 2001. godine.

Krivac za to je Metković, jednom je dobio zagrebački trofejni klub u polufinalu, a jednom u finalu. Jedan od ‘krivaca’ za to tad u dresu Metkovića je danas na klupi PPD Zagreb, trener Slavko Goluža. Najuspješniji sportaš Dubrovačko-neretvanske županije, dva puta olimpijski pobjednik kao igrač, osvajač olimpijske bronce kao trener... Metkovac, koji je kao igrač osvojio dosta toga i s PPD Zagreb, dosta više nego sa svojim Metkovićem.

image

Slavko Goluža na klupi PPD Zagreb

Nebojsa Tejic/Kolektiff/
image

Zvonimir Srna (PPD Zagreb) je podigao rampu Trogiru

Nebojsa Tejic/Kolektiff/

PPD Zagreb je prije dva dana u polufinalu završnog turnira dobio Sesvete, koje su u četvrtfinalu iznenadile Nexe, i koje su imale lijepu sezonu, Trogir je pak svladao Bjelovar za svoj najveći uspjeh. Nakon toga nitko nije postavljao pitanje tko će osvojiti trofej, a ako je bilo takvih, nakon uvodnh minuta u finalu i rezultata 12:1, više ih nije bilo. Na kraju 35:17 za PPD Zagreb.

Dva Metkovca su danas u dresu najtrofejnijeg hrvatskog kluba, Ivan Čupić i Zvonimir Srna. Čupić je s 11 pogodaka u 30:24 pobjedi protiv Sesveta bio prvi strijelac, a sad je podijelio taj laskavi naslov postigavši šest pogodaka. Ne čudi što je izabran za najboljeg igrača turnira. Srna je zakon u obrani, a jednom je i zatresao mrežu Trogira.

image

Slavi Ivan Čupić u dresu PPD Zareb pogodak protiv Trogira u finalu Kupa u Poreču

Nebojsa Tejic/Kolektiff/
image

Ivanu Čupiću je nagradu za najboljeg igrača završnog turnira Kupa Hrvatske u Poreču predao hrvatski izbornik Goran Perkovac

Nebojsa Tejic/Kolektiff/

Ovako na prvu, naravno, trebalo bi to provjeriti, ali čini se kako je dosta više sezone PPD Zagreb s Metkovcima u sastavu osvajao trofeje nego bez njih! 

27. travanj 2024 13:38