StoryEditorOCM
NogometŽUPLJANIN U HNL

Frano Vlašić nastavlja karijeru u prvoligašu, ali ne u mlađim uzrastima, već će dijeliti svlačionicu s jednim od najboljih strijelaca lige svih vremena!

Piše Tonči Vlašić
14. veljače 2023. - 13:49
Frano Vlašić, nogometaš iz Župe dubrovačke, prvi topnik Prve kadetske HNL i hrvatski reprezentativacTonči Vlašić/

Frano Vlašić, 17-godišnji nogometaš iz Župe dubrovačke, novi je član prvoligaša iz Koprivnice, Slaven Belupa. Trener ‘Farmaceuta’ Zoran Zekić je, ističe se, doveo prvog topnika hrvatske kadetske lige, te igrača koji je u debiju za U17 reprezentaciju postigao pogodak u 2:0 pobjedi protiv Crne Gore.

Vlašić je karijeru počeo u Župi dubrovačkoj, igrao i za Nogometnu akademiju Libertas, te potom za pionire GOŠK Dubrovnik 1919. u drugom razredu gdje je bio jedan od najboljih strijelaca. Potom je preselio u prvoligaša Sesvete, te u prvom dijelu ove sezone bio odličan u dresu kadetske momčadi, sa 14 pogodaka prvi topnik lige.

Interes za Vlašića iskazali su njemački i talijanski klubovi, ali ga, kako se ističe, zbog stroge birokracije nisu mogli dovesti u zimskom prijelaznom roku. Nakon toga se javio Slaven Belupo, i to ga nije doveo da igra za mlađe uzraste, već će se Župljanin odmah priključiti prvoj momčadi.

image

Zoran Zekić i Frano Vlašić

Zanimljivo, svlačionicu će dijeliti s Ivanom Krstanovićem, igračem koji je 23 godine stariji od njega, a koji je počeo profesionalno igrati nogomet još dok se Vlašić nije niti rodio. Krstanović je jedan od najboljih strijelaca HNL-a svih vremena!

Slaven Belupo je trenutno četvrti na tablici HNL-a.

07. lipanj 2024 01:22