StoryEditorOCM
KošarkaPREMIJER LIGA

Bitka za doigravanje za prvaka! Promislili smo u trećoj četvrtini kako će slaviti ...

Piše Tonči Vlašić
12. travnja 2024. - 22:10

Dubrava – Dubrovnik 64:60

ZAGREB Sportska dvorana Dubrava. Gledatelja 200. Suci: Marko Stanković, Teo Miletić i Boris Hartman. Opunomoćenik: Damir Kanceljak.

DUBRAVA: Vragović (7), Johnatan, Jurić, Vidović (14), Rimac, Ročak (18), Tišma, Karahodžić (4), Paponja, Rajaofera (9), Kalamiza, Matić (12). Trener: Marijan Bagarić.

DUBROVNIK: J. Vujičić, Klarić (2), Dubelj (19), Guštin (3), Kalajžić (1), Vodopija (8), F. Vujičić (10), Levi (17), Gizdavčić, Cvitković. Trener: Ivan Perinčić, pomoćnik: Željko Vreća.

Četvrtine: 13:15, 7:8, 18:22, 26:15.

Igrala se 33. minuta, na semaforu 42:45, suci su pokazali kako je prekršaj napravio Mateo Vidović, Dubrovčanin, kapetan Dubrave, a potom su gledali snimku. Je li bilo elemenata za nesportsku? Da, te je Javon Levi imao bacanje, i pogodio, Lopta i dalje za Dubrovnik, a Petar Dubelj ubacuje svoju četvrtu tricu. Zatim je Dubrava ostala bez trenera Marijana Bagarića, dobio je tehničku, a već je klupa Dubrave bila opterećena jednom tehničkom. Filip Vujičić je ubacio bacanje, 42:50, te opet lopta za Dubrovnik. Dubelj nije pogodio novu tricu, ali je Lovre Klarić upisao napadački skok. U nastavku napada Levi je jurio prema košu, ali nije pogodio.

Sto sekundi poslije na semaforu 50:50, zatim je opet vodio Dubrovnik, Dubelj je pogodio oba bacanja, ali 5:0 radi Dubrava, te vodi. Levi je tricom tri minute i 30 sekundi prije kraja četvrte poravnao, a Ivan Perinčić iskoristio svoj zadnji ‘time out‘ kad je na semaforu pisalo da ima još minutu i 57 sekundi do kraja i da Dubrava ima 59:55. Naravno, zvao je trener Dubrovnika svoje igrače nezadovoljan kako su odigrali prije svega u posljednjih nekoliko napada, ali i u obrani…

image

Dubrava - Dubrovnik 64:60

Marin Šušić/KK Dubrava
image

Dubrava - Dubrovnik 64:60

Marin Šušić/KK Dubrava
image

Dubrava - Dubrovnik 64:60

Marin Šušić/KK Dubrava

Dubrovnik, koji je igrao bez Tomislava Cvitkovića (sve bolji i bolji u zadnje vrijeme), utakmicu je otvorio vodstvom 7:0, u trećoj četvrtini, u 25. minuti, imao 15 koševa viška (42:27), 54:52 je bilo prvo vodstvo Dubrave, koja je na kraju ostvarila šestu uzastopnu pobjedu, te ih sad ima dvanaest. Dubrovnik je ostao na trinaest pobjeda. Tri kola su do kraja. Trenutno deveta Šibenka ima jedanaest pobjeda, ali i utakmicu manje. To su tri ekipe, koje bi između sebe trebale odlučiti tko je sedmi, tko osmi, a tko će biti deveti, te ostati bez doigravanja za prvaka. 

Dubrovnik dočekuje u srijedu, 17. travnja, Alkar (19 sati), potom je gost Zaboka, a na kraju ligaškog dijela dolazi mu Šibenka, koja je ovo kolo gost Alkara, zatim domaćin Zaboku i gost Bosca prije puta u Dubrovnik. Dubrava ostaje u Zagrebu do kraja – gost Dinama, domaćin Cedeviti i na kraju gost Cibone. Budući je Dubrovnik međusobno bolji od Dubrave, dobio je dvije prethodne ove sezone, ako dobije Alkara, a Dubrava izgubi iduće kolo, to bi trebalo biti dosta za doigravanje.

Dakle, u 30. kolu poraz kod Dubrave 60:64. Šteta, imao je Dubrovnik sredinom treće četvrtine 15 koševa viška... Ali, 13 skokova manje, 11 promašenih slobodnih bacanja... 

image

Dubrava - Dubrovnik 64:60

Marin Šušić/KK Dubrava
18. travanj 2024 13:16