StoryEditorOCM
Zabavauoči finala izbora Miss Universe Hrvatske

Župka Petra Marić: Nakon slikarstva odabrala sam sport i promoviranje zdravog načina života

Piše Anđelka Kelava
16. travnja 2023. - 17:58

Već tradicionalno, s prvim proljetnim danima kreću i pripreme za izbor Miss Universe Hrvatske. Ovogodišnji izbor, 27. po redu, održat će se 3. svibnja 2023. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a za titulu najljepše natječe se 16 finalistica koje se ovog vikenda okupljaju u Zagrebu.

Kojoj će od ovogodišnjih natjecateljica Arijana Podgajski predati krunu najljepše doznat ćemo 3. svibnja, a odabrana će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe sredinom prosinca u El Salvadoru. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20 tisuća eura. Među ovogodišnjim natjecateljicama je i djevojka iz našeg kraja, 22-godišnja Petra Marić iz Župe dubrovačke.

Natječeš se za Miss Universe Hrvatske početkom svibnja, što te potaknulo da se prijaviš na natjecanje, kakva su ti očekivanja?

Smatram se vrlo svestranom osobom. Odlučila sam se prijaviti na izbor za Miss Universe Hrvatske jer to vidim kao priliku za stjecanje novog iskustva i novih poznanstava.

image

Petra Marić, izbor za miss

Privatni Arhiv/

Kako teku pripreme, što ćeš odjenuti na izboru?

Pripreme počinju ovoga petka, prvi dio će se odviti u Zagrebu, a drugi dio u Puli.

Za vrijeme boravka u Zagrebu biti ćemo smještene u hotelu Esplanade, a posjetiti ćemo i Hrvatsko Zagorje odnosno Vuglec Breg. U nedjelju odlazimo u Pulu gdje nas na bazenu novootvorenog hotela očekuje prvo službeno fotografiranje te uvježbavanje koreografije.

Što se tiče odjeće i obuće za sam izbor, sve osigurava Direkcija Miss Universe Hrvatske. Na finalnoj večeri nositi ću večernju i brandiranu haljinu, kupaći kostim i cipele.

image

Petra Marić, izbor za miss

Privatni Arhiv

Iz životopisa vidimo da si pohađala Umjetničku školu Luke Sorkočevića, koji si smjer pohađala i čime se sada baviš?

Završila sam smjer za slikarskog dizajnera, a nakon srednje škole odlučila sam se usmjeriti prema sportu i promoviranju zdravog načina života što je bila velika prekretnica u mom životu. Trenutačno sam studentica 3. godine Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te većinu slobodnog vremena ulažem u dodatne edukacije izvan fakulteta pa već imam certifikate za instruktoricu fitnessa, nutricionisticu i voditeljicu nordijskog hodanja

image

Petra Marić, izbor za miss

Privatni Arhiv/

Također, aktivno volontiram u Zakladi Zajednički put u Zagrebu kao voditeljica nordijskog hodanja. To je neprofitna organizacija predana razvoju i zagovaranju kvalitetnog, sigurnog i aktivnog starenja, prilagođenog potrebama svake pojedine starije osobe.

Podržavaju li te i kako gledaju na tvoju prijavu za izbor ljepote prijatelji i obitelj?

Moji prijatelji i obitelj su mi velika podrška i jako su ponosni na sve što sam dosad postigla, tako da ni moja prijava za Miss Universe Hrvatske nije iznimka.

Gdje se vidiš u budućnosti, jesu li planovi vezani uz modeling ili nešto drugo?

Trenutačno sam najviše fokusirana na fakultet s obzirom da se bliži kraj semestra i u cilju mi je u rujnu upisati diplomski studij. Nakon fakulteta bih voljela raditi u struci.

image

Petra Marić, izbor za miss

Privatni Arhiv/

Velike privilegije

Miss Universe® je najprestižniji izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 71 godinu. Od listopada 2022. godine, JKN Global Media Public Company Ltd., čije je sjedište u Tajlandu, vlasnik je autorskih prava na sadržaje koji su postigli veliku gledanost na televiziji. Pobjednica izbora Miss Universe® tijekom trajanja svog mandata živi u New Yorku i surađuje s mnogim organizacijama koje se bave prevencijom širenja virusa HIV-a i pružaju pomoć oboljelima od AIDS-a. Ona također postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u i surađuje s organizacijama koje pomažu djeci s Downovim sindromom te Smile Train organizacijom, koja djeci rođenoj s “zečjom usnom” omogućuje besplatne operacije. Miss Universe® je međunarodni spektakl koji direktno ili u odgođenom prijenosu gleda i do milijarda ljudi u 170 zemalja svijeta.

09. svibanj 2024 07:57