StoryEditorOCM
ZabavaLJUBAVNA PRIČA

U vezi sina Roda Stewarta i Hrvatice Nicole Artukovich nije uvijek bilo idealno; Došlo je i do prekida, bilo je suđeno

Piše dv
20. svibnja 2024. - 16:41
Liam Stewart s mamom Rachel Hunter u Los Angelesu u svibnju 2015. godineAkm Images/Backgrid Usa/Profimedia/Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia

Obavljaju se posljednje pripreme za vjenčanje godine u Dubrovniku, događaj koji bi na jug Hrvatske trebao dovesti niz poznatih faca, među njima i mladoženjinog oca, legendarnog glazbenika Roda Stewarta.

Za nekoliko dana sudbonosno ‘da‘ u gradu pod Srđem izreći će 29-godišnji Liam Stewart i njegova odabranica Nicole Ann Artukovich, Amerikanka konavosko-hercegovačkih korijena. Par će se vjenčati u jednom dubrovačkom visokokategorniku, a zavjete će izmijeniti u Crkvi svetoga Ignacija na Jezuitima, nakon čega će na Lovrjencu uslijediti prijem za uzvanike, donosi Slobodna Dalmacija.

Liam je jedno od osmero djece Roda Stewarta i njegove druge supruge, novozelandske manekenke, glumice i voditeljice Rachel Hunter, s kojom je bio u braku od 1990. do 2006. godine, a imaju i kćerku Renee.

image

Rod i Liam Stewart na Havajima u kolovozu 2015. godine

Chaos/stewy/Backgrid Usa/Profimedia/Chaos/stewy/Backgrid Usa/Profimedia

Liam i Nicole su vezu započeli još prije 13 godina dok su bili srednjoškolci u Kaliforniji, on je rođen u Velikoj Britaniji, ali je većinu života proveo u SAD-u. Nicole je nakon srednje škole završila i koledž u Kaliforniji, bavi se organizacijom događanja, a Liama je profesionalno bavljenje hokejem, za kojeg se ipak odlučio dvoumeći se između nogometa i tog sporta na ledu, odveo najprije u Washington, potom i na Aljasku, trenutačno je član britanske momčadi Milton Keynes Lightning.

Stigao je sin!

Uspijevali su održavati vezu usprkos razdvojenosti, ipak je došlo do prekida 2019. kad je Liam otišao na Novi Zeland igrati za klub SkyCity Stampede iz Queenstowna. No, obnovili su vezu, očigledno im je tako bilo suđeno, prvi zajednički dom kupili su u siječnju prošle godine, a 12. svibnja 2023. postali su ponosni roditelji dječaka koji je dobio ime Louie Mark Roderick Stewart.

Nepuna dva mjeseca kasnije, 5. srpnja prošle godine, par je objavio da se zaručio i počeli su planovi na vjenčanje u Dubrovniku iz kojeg su Nicoleini djed i baka emigrirali u SAD i često ga posjećuje, kao i druge dijelove Hrvatske.

Ljubav prema domovini svojih predaka prenijela je i na Liama koji je zdušno navijao za Hrvatsku na velikim nogometnim natjecanjima posljednjih godina. Vjerojatno će tako biti na predstojećem Europskom prvenstvu koje se od 14. lipnja igra u Njemačkoj, možda će to biti i dio njihovog medenog mjeseca.

Nicole i Liam su već stigli u Dubrovnik sa sinčićem Louijem, koji je tu proslavio prvi rođendan, a za nekoliko dana će biti i na vjenčanju svojih roditelja. Mladenka je i svoju idealnu vjenčanicu također pronašla u Hrvatskoj, u salonu Le Concept by Alex naše poznate dizajnerice Aleksandre Dojčinović.

Uskoro bračni par Stewart je i u ljeto 2020. s drugim članovima Liamove obitelji uživao u krstarenju hrvatskom obalom, a te je jeseni Nicole bila i u Zagrebu gdje je njezinu odjevnu kombinaciju upotpunio crni šal i crna beretka s hrvatskim grbom s prvim bijelim poljem.

image

Liam Stewart s mamom Rachel Hunter u Los Angelesu u svibnju 2015. godine

Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia/Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia

Kraljica LA Vatrenih

To nije neuobičajeno za Nicole, pisao je tada Jutarnji list, koja ima brojne odjevne predmete ima s tim grbom, pa i tetovažu na boku, ispod lijeve ruke. Na Instagramu je svojevremeno napisala da su njezin djed i baka s juga Hrvatske pobjegli od komunističkog režima u Ameriku 1953. godine.

Prema Nicoleinom obiteljskom stablu, njezin pradjed Vido bio je rođak Andrije Artukovića, zloglasnog ministra unutarnjih poslova Pavelićeve NDH. Pradjed je 1919. u Kaliforniji osnovao građevinsku tvrtku Vido Artukovich & Son u kojoj je do smrti 2019. godine u dobi od 58 godina, radio i Nicolein otac Marc Nickolas Artukovich.

Nicole je jedno od šestero djece Marka i Tine Artukovich, rođene Cvjetković, koji su se upoznali 1982. godine na hrvatskom pikniku, a vjenčali su se dvije godine poslije u katoličkoj crkvi svetog Antuna te se preselili na Long Beach gdje su zasnovali obitelj.

Za Nicole kažu da je kraljica LA Vatrenih, a kad je spomenute 2020. boravila u Zagrebu, brzo se pohvalila i fotografijom s Domagojem Vidom, njezinim omiljenim hrvatskim nogometnim reprezentativcem. A hoće li se maleni Louie odlučiti za nogomet, kojeg obožava njegov djed Rod, ili hokej kojeg igra njegov otac, tek ćemo vidjeti...

31. svibanj 2024 09:13