StoryEditorOCM
ZabavaKruh sa sedam kora

Ovi radnici rade možda najopasniji posao na svijetu, okruženi su otrovnim životinjama koje se moraju i ‘musti‘

Piše dv
4. rujna 2023. - 17:03

Postoji na svijetu puno opasnih poslova, ali ovaj bi mogao biti jedan od najopasnijih. Riječ je o poslu na farmi škorpiona.

Na njoj se te životinje uzgajaju u svrhu uzimanja njihova otrova koji se koristi u proizvodnji protuotrova, lijekova protiv bolova i lijekova za liječenje raka.

Škorpioni se drže u posebno dizajniranim ograđenim prostorima ili kavezima, a posao radnika, koji su okruženi tisućama otrovnih životinja, jest da ih hrane insektima ili drugim sitnim plijenom.

Farma se može nalaziti u udaljenom području kako bi se smanjio rizik od slučajnog puštanja škorpiona u divljinu. Otrov se ekstrahira iz škorpiona pomoću procesa koji se naziva "muženje". To uključuje ručno stimuliranje škorpiona da ispusti otrov, koji se zatim skuplja u male bočice.

Farmama škorpiona obično upravljaju stručnjaci u području ekstrakcije otrova i zahtijevaju visoku razinu iskustva i poznavanja vrste škorpiona. Uzgoj škorpiona za otrov je visoko regulirana industrija i sve farme moraju se pridržavati strogih sigurnosnih i ekoloških standarda.

Farme škorpiona važan su dio farmaceutske industrije i imaju važnu ulogu u napretku medicinske znanosti, prenosi Klik i Oslobođenje.

Nije poznato za koji iznos radnici rade, ali da im je posao nedvojbeno težak i opasan, jest.

01. svibanj 2024 18:34