StoryEditorOCM
ZabavaVatreni iz Studentskog doma

Naš sugrađanin Ante Vukadin od stabla je napravio dojmljivu skulpturu Luke Modrića: otkrio nam je simboliku savijenih grana i zastava pod nogama kapetana Vatrenih

Piše dv
14. prosinca 2022. - 19:00

U Studentskom domu u Dubrovniku utakmice Mundijala redovito prate u navijačkom korneru koji krasi neobična skulptura kapetana Vatrenih Luke Modrića.

Našeg popularnog nogometaša u (nat)prirodnoj veličini izradio je naš kreativni sugrađanin Ante Vukadin. Ovaj slobodni umjetnik trajno je nadahnut likom i djelom vođe hrvatske reprezentacije, pa je odlučio od drveta napraviti njegovu figuru u pokretu.

image

Šarmantni kapetan Vatrenih u holu Studentskog doma Dubrovnik

- Napravio sam Modrićevu skulpturu od drveta koje je već imalo smotane grane. Upravo one su me asocirale na Lukine noge i njegovo driblanje. Preostali izgled mog omiljenog igrača sam doradio kako mi se učinilo najzgodnijim, da ima simboliku. Na postolju je moj Luka jednom nogom na hrvatskoj grudi kod Velebita, a drugom u Madridu, sa zlatnom loptom, u njegovom Realu - otkrio nam je autor dublje značenje oveće figure u reprezentativnom kockastom dresu. Ante je, dakako, uvjeren da će nas Lukine razigrane noge u subotu dovesti do svjetske bronce, tko god bio na suprotnoj strani terena.

image

Zajedno do pobjede: Luka i Ante

Privatni Arhiv/
30. svibanj 2024 09:35