StoryEditorOCM
ZabavaVelike brige

Mlada se djevojka boji intimnosti i izbjegava ući u vezu: ‘Vaš problem nije seksualne naravi‘

Piše dv
15. rujna 2023. - 07:01

Dvadesetjednogodišnja se djevojka obratila The Guardianu za pomoć, moleći savjet. Strahuje, priznala je, kako nije dovoljno atraktivna, boji se kako zbog toga neće biti dobrom ljubavnicom.

- Bojim se intimnosti. Nisam nikada doživjela seksualno zlostavljanje i vjerujem kako je srž mog problema u uvjerenju kako neću biti "dobra u krevetu". Bojim se i trudnoće, ali i toga da nisam dovoljno zgodna. Zbog toga izbjegavam veze - napisala je djevojka.

image
/Shutterstock

- Vaš problem nije seksualne naravi - utješili su je stručnjaci.

- Određeni psihološki problemi, kao što su anksioznost, depresija, fobije, opsesivno kompulzivni poremećaj, poremećaj pažnje i hiperaktivnost te neki poremećaji osobnosti mogu značajno utjecati na sposobnost uživanja u seksu ili čak osjećaja ugode u blizini drugog ljudskog bića. Kako biste iskusili ljubav bez straha koji doživljavate, od ključne je važnosti da potražite pomoć. Zaslužujete uživati ​​i voditi ljubav s drugom osobom, ako je to ono što želite. Ali osim seksa, također zaslužujete da se općenito osjećate sigurno u svijetu - odgovorili su joj stručnjaci.

image
/Shutterstock
26. travanj 2024 17:08