StoryEditorOCM
ZabavaAMERIKANAC U TRANSU

Ma dobro što se u Splitu pale bengalke, jedan od najpoznatijih sportskih novinara na svijetu zbog Vatrenih se napio pred tv kamerama! Ulivao je i vikao: Živili! Pogledajte video

Piše dv
19. prosinca 2022. - 17:11

"Ja nisam Hrvat, ali moja supruga je Hrvatica, ja sam oženio Hrvaticu i to je prekrasno mjesto! Nikad ne odustaje ova ekipa, dušo! Ovim putem šaljem pozdrave visokopozicioniranom članu brazilskog tima koji mi je poslao poruku nakon Neymarovog gola: ‘Žao mi je zbog tvog gubitka, gotovo je‘, a ja sam mu odgovorio da nije gotovo, da se nikad ne predajemo! U hrvatskom timu se nikad ne predajemo! Idemoooo, Hrvatskaaaa!

U Hrvatskoj kažemo: Živili! Živili!" - vikao je Zachary Curtis Lowe, slavni američki sportski novinar i kolumnist, jedan od najuspješnijih u branši, ulivajući u čašu tekilu i nazdravljajući maestralnoj pobjedi reprezentacije Hrvatske protiv Brazila i njezinom velikom nogometnom putu, donosi Slobodna Dalmacija.

U danima kad cijela Hrvatska slavi uspjeh Vatrenih na SP-u u Kataru i organiziraju se dočeci za njih diljem zemlje, a upravo je u tijeku i ovaj u Splitu, šteta je ne podijeliti ovu snimku, koja je postala hit na društvenim mrežama.

Kolege voditelji u studiju jedne od najgledanijih sportskih televizija ESPN nisu mogli doći sebi od razine Zachovog deliričnog raspoloženja i opuštenosti s čašicom, smijali su se i ponavljali: "Živili...". 

Zach Lowe je u sportskim krugovima u svijetu vrlo poznato ime, a novinarsku karijeru započeo je prateći kazneno-pravni sustav, no silna ljubav prema košarci odvela ga je u sportsko novinarstvo i danas se smatra jednim od vodećih eksperata za NBA.

Zachova supruga je međunarodna medijska savjetnica Vesna Jakšić, koju je upoznao dok su oboje radili za tvrtku Stamford Advocate. Imaju kćer i žive u američkom Connecticutu, ali srce mu je, očito, totalno u Hrvatskoj.

Uostalom, pogledajte video:

 

30. travanj 2024 03:02