StoryEditorOCM
ZabavaNAKON DODJELE NAGRADA

Kome je pjevač dubrovačke grupe ‘Silente‘ sinoć pjevao ‘poljubi me ravno u dupe‘? Organizatorima jer nisu dobili Porina za hit godine?

Piše dv
25. ožujka 2022. - 11:21

Pomnije pratitelje sinoćnje dodjele glazbene nagrade Porin iznenadila je verzija hita grupe "Silente", pjesme "Poljubi me za kraj", koju je bend izveo na osječkoj pozornici.

Onima koji dobro poznaju riječi pjesme, a koja je nedvojbeno među onima koje su najsnažnije i najzanimljivije glazbeno obilježile proteklu godinu, nije promalo da je pjevač u live nastupu umetnuo stihove "poljubi me ravno u dupe", koji inače ne postoje u studijskoj verziji, piše Slobodna Dalmacija.

Je li to bila svojevrsna poruka organizatorima glazbene manifestacije, revolt zbog toga što nisu ovjenčani statuom za Pjesmu godine, u kategoriji u kojoj su bili nominirani?

Članovi benda na temu "poljupca u dupe" nisu ništa rekli na društvenim mrežama, na svom Instagram profilu bend je prije 10-ak minuta tek poručio:

"Završio je bendovski road trip. 10-ak dana smo već na putu, na raznim snimanjima, probama i setovima. Idemo doma umorni i veseli.

Nema Porina za "Poljubi me za kraj", ali dobra je ona i bez njega. Šaljemo je na klupu jer nova pjesma dolazi, spot je snimljen i jedva čekamo. Hvala na svemu, nemojte šta zamjerit i samo da znate - koliko god smo se trudili prošle godine, ove godine ćemo duplo. Pozdrav od red carpet bandita."

Ipak, storyji na njihovom instagramu otkrivaju objave ekipe koja je zabilježila ovaj neočekivani verbalni doprinos.

"Nije Silente ostao bez Porina, nego Porin bez Silentea!!!!!" - poručila im je pratiteljica.

Bend iz Dubrovnika otpočetka svog postojanja intrigira i načinom rada i komunikacijom, a njihove pjesme svim potresima, razlazima i ponovnim spajanjima usprkos, nepogrešivo nalaze put do brojne publike.

Nakon prvog hita "Terca na tišinu", preko "Čudne i čudesne" i "Neobranjivog" i razlaza nakon tri godine postojanja uz objašnjenje "da trenutno ne mogu dati ništa umjetnički vrijedno", vratili su se na velika vrata pjesmama "Mene moje uši lažu" i "Poljubi me za kraj".

Potonja pjesma bila je nominirana za ovogodišnji Porin u konkurenciji s "Jel' ti reka ko" Petra Graše, Gibonnijeve "Lažu fotografije", "Ptica" Matije Cveka i pjesme "Sama", Damira Urbana, koja je na kraju slavila kao Pjesma godine.

 

02. lipanj 2024 11:04