StoryEditorOCM
ZabavaZanimljive ideje

Ako muku mučite s organizacijom odjeće, ovo bi vas moglo spasiti: uz par trikova zaboravite na vječno neuredan ormar, evo kako osloboditi mjesta

Piše dv
17. studenog 2022. - 08:22

Ako ste jedni od onih koji imaju problem s organizacijom ormara za odjeću i mučite vječnu borbu što i kako s odjećom, donosimo neke savjete koji bi vam mogli pomoći da se riješite ove brige, donosi Slobodna Dalmacija.

Kako organizirati ormar da uvijek bude pregledan kroz nekoliko jednostavnih savjeta za Elledecor.com je dala Melanie Charlton Fowler, osnivačica kompanije za organizaciju Clos-ette.

image
/Shutterstock

Uredite ormar

Fowler kaže da prilikom uređivanja ormara treba biti nemilosrdan. “Ako imate mrlju na komadu odjeće kojeg ste više puta nosili na kemijsko čišćenje, riješite ga se. I nemojte čuvati odjeću u koju više ne stanete. Razmislite o tome što vam dobro stoji i budite realni  po pitanju odjeće koju doista nosite”, kaže Fowler.

Organizacija po kategoriji

Fowler ima jednostavan savjet kako organizirati ormar: “Cipele s cipelama, torbice s torbicama, haljine s haljinama, kaputi s kaputima i tako dalje.”

image
/Shutterstock

Složite odjeću po boji

Kaže da i ona voli slagati odjeću po bojama i to od svijetlije prema tamnijoj, s lijeva na desno. Kaže da je to trik koji pomaže očima da prate odjeću.

Vješalice

Fowler kaže da uvijek koristite iste vješalice. Ona voli one u svijetlijim nijansama jer bolje pokažu odjeću, ali savjetuje da koristite barem bijele, bež ili crne vješalice.

Modno osvijestite svoj ormar

Prema savjetima Fowler, naši ormari također moraju biti modno stilizirani. “Stavite organizatore za nakit, vješalice za remenje i kravate, napunite torbice da ne gube formu – to su sve ‘uradi sam’ projekti”, objašnjava Fowler.

image
/Shutterstock

Maksimalno iskoristite prostor

Fowler savjetuje da ako imate manje prostora, postoje dva načina kako organizirati cipele. “Ako imate više polica, stavite jedan par s prednjim djelom naprijed, a drugi s petom naprijed. Ako vam je prostor dublji, ali ne dovoljno širok, stavite jednu cipelu naprijed, a njezin par iza”, rekla je.

image
/Shutterstock

Složite džempere

Za slučaj da nemate dovoljno prostora za police, razmislite o kupovini visećeg spremišta u kojeg ćete staviti džempere, piše Elledecor.com.

05. svibanj 2024 04:15