StoryEditorOCM
GastroBRZO I FINO

Imamo super recept za ručak kojeg možete ponijeti na posao: treba vam samo pet sastojaka, a pripremit ćete ga za 20 minuta

Piše DV
9. ožujka 2022. - 07:00

Sutra imate onu dugu smjenu na poslu i morali biste sa sobom od kuće ponijeti ručak koji ne iziskuje puno vremena za pripremu, a biti će dovoljno svjež i nakon nekoliko sati stajanja u posudi za hranu?

Imamo super recept za jelo koje je gotovo u 20 minuta. 

Sastojci:

300 grama graška, svježeg ili smrznutog

400 grama tjestenine

3 žlice maslaca

1 češanj bijelog luka

malo parmezana

image
Stefano Scata‘/AFP

Priprema:

U veliki lonac stavite vodu, posolite je i pustite da prokuha.

Istovremeno u tavu stavite grašak i dodajte vode tek da prekrije povrće. Neka vrije svega nekoliko minuta. Ocijedite ga, ali zadržite vodu od kuhanja.

Dodajte tjesteninu u lonac kipuće vode, a dok se tjestenina kuha na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte mu bijeli luk i lagano popržite nekoliko minuta. Maknite s vatre.

Pola kuhanog graška stavite u blender, dodajte malo vode (tri, četiri žlice) koja vam je ostala od kuhanja graška, dodajte proprženi maslac i bijeli luk te naribani sir.

Uključite blender i usitnite grašak. Ako je potrebno dodajte još malo vode u kojoj se kuhao.

Posolite i popaprite po želji.

Ocijedite tjesteninu i prelijte toplim umakom , dodajte preostali grašak koji niste usitnili u blenderu.

Nakon serviranja na tanjure stavite malo ribanog sira, piše brzirecepti.info, a prenosi Slobodna Dalmacija.

01. lipanj 2024 07:25