StoryEditorOCM
Dalmacijaprocurili novi detalji

Zanimljiv obrat u slučaju maturanta po kojeg je majka morala doći u Prag i vratiti ga s ekskurzije: pijani učenik ostao je zaboravljen u diskoteci, nitko nije primijetio da ga nema u autobusu?!

Piše Ivona Ćirak / Makarska kronika
27. rujna 2018. - 15:47
iStock-603286264

Priča o učeniku Srednje strukovne škole iz Makarske, po kojega je zbog pijanstva u Prag poslana majka, nakon što su je prenijeli svi nacionalni mediji, dobila je svoj nastavak.

Proteklog je tjedna održana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je jedna od točaka bio i izvještaj s ekskurzije.

Izvješća su, kako doznajemo, podnijele i Marinela Bušelić, koja je izvijestila o putovanju u Grčku, kazavši kako su zbog štrajka brodara djeca morala ostati dan dulje, te da im je smještaj osigurala agencija, i Mihaela Pear koja je vodila djecu u Prag i Krakov i koja se kao voditeljica ekskurzije i založila za to da se pijani maturant vrati doma.

Kod ovog izvještaja, međutim, dolazi do obrata koji baca novo svjetlo na događaj koji je zaintrigirao cijelu hrvatsku javnost.

Ovakav se slučaj na ekskurziji ne pamti: majku iz Makarske zvali da dođe u Prag po svoga pijanog sina

Naime, razrednica učenika Nada Šimić, koja je za prošlu "Kroniku" rekla da je pokušala uvjeriti Pear da sačeka do jutra kako bi se učenik otrijeznio, javno je pred svim kolegama postavila pitanje je li točno da je maturant ostavio mobitel kod profesorice i pratiteljice iz agencije, i to na njihov prijedlog.

Kako, naime, doznajemo iz škole, maturantima je tijekom partija u diskoteci predloženo da ostave mobitele kod nastavnice Pear i pratiteljice iz agencije Julije Živanović, što nisu učinili svi, no učenik o kojemu pišemo jest.

Pretjeravši s alkoholom, udaljio se iz diskoteke, a kako je bio bez mobitela, nije se mogao javiti.

Drugo pitanje koje je Pear uputila profesorica Šimić glasilo je: Je li točno da ste došli iz diska i tek onda shvatili da vam fale tri učenika?

Naime, navodno su se udaljila tri učenika, među kojima i ovaj kažnjeni, no ostala su dvojica imala kod sebe mobitel pa je potraga za njima uspješno završila.

Učenik koji je na koncu poslan kući nađen je tek u jutarnjim satima, a navodno se uključila i policija.

Nesumnjivo se radi o velikom stresu i nema dvojbe oko toga da su ekskurzije putovanja visokog rizika, kao što nema sumnje u to da je voditeljica postupila prema pravilniku, no tvrdnja izrečena pred kolegama na Nastavničkom vijeću da je tek u hotelu zamijećeno da nedostaju tri učenika otvara pitanja.

Kako su za prošli članak kontaktirani i ravnatelj Momir Sumić i voditeljica Mihaela Pear, koji su izričito kazali kako ne žele komentirati te kako će kazati samo da je sve urađeno prema zakonu, nismo ih zvali nakon novih informacija koje su javno izrečene na sjednici.

Nada Šimić, razrednica učenika koji je vraćen doma, i čija je majka platila 900 kuna za svoju povratnu kartu i 455 kuna za sinovu iz Praga, a koja je inzistirala na pojašnjenju incidenta s ekskurzije, pita se je li moguće da se dogodio takav propust.

- Zbilja je teško povjerovati da su se zatvorila vrata autobusa i da je autobus krenuo, a da u njemu nisu bili svi učenici - komentirala je za "Kroniku" Šimić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:37