StoryEditorOCM
DalmacijaNišta od bagera

Odgođeno najavljeno rušenje bizarne građevine u Dugopolju: 'Nadam se da je neće sravniti sa zemljom...'

6. travnja 2018. - 20:20

Dugopoljski "čardak ni na nebu ni na zemlji", unatoč ovotjednoj službenoj najavi iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, ipak neće biti srušen u ponedjeljak.

Objekt čiji je investitor Ivica Radošević, predsjednik lokalnog HSP-a i inicijator referenduma za legalizaciju bespravne gradnje u tome mjestu za nula kuna, našao se u skupini sedam divljih gradnji koje su u ponedjeljak trebale biti sravnjene sa zemljom, da bi jučer pred kraj radnog vremena vlasnik dobio informaciju da se cijela akcija odgađa.

Sagradio 'čardak ni na nebu ni na zemlji' i priznaje da je bespravan: Vjerovao sam u Ževrnjine priče o bazenima, akvaparku... Zašto i ja ne bih bio poduzetnik?!

– Nazvao me je službenik iz Policijske postaje Solin i rekao da u ponedjeljak neće doći do rušenja. Prema onome što mi je rekao, sve se odgađa do daljnjeg – kazao nam je Radošević.

To mu, inače, nije i jedini kontakt s policijom posljednjih dana, točnije otkada je najavljeno rušenje njegova objekta od dvije i pol etaže. U četvrtak su ga pozvali da dođe u postaju i tražili neke informacije.

Kreće nova akcija rušenja bespravne gradnje u Splitu i okolici: na red došli dugopoljski 'čardak' i poznati splitski kafić

– Prije svega ih je zanimalo hoće li s moje strane sve proći mirno. Ja sam im to garantirao, ali isto tako sam im rekao da su mi se brojni sumještani i prijatelji javili s podrškom i interesirali se kad će bageri početi raditi – navodi Radošević.

On se još uvijek nada da mu kuća neće biti srušena.

– Valjda je nekome u toj državnoj birokraciji to došlo u glavu – veli Radošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:26