StoryEditorOCM
Dalmacijanastavak akcije žnjan

Kreće nova akcija rušenja bespravne gradnje u Splitu i okolici: na red došli dugopoljski 'čardak' i poznati splitski kafić

Piše Ana Krolo, Zoran Šagolj
4. travnja 2018. - 18:53

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja početkom idućeg tjedna kreće u akciju rušenja nekoliko bespravnih objekata na splitskom području, na nekoliko lokacija u Podstrani, ali i u Dugopolju.

Među onim objektima koji su na udaru u Splitu, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao naš list, našao se poljudski kafić "Oće li kiša".

Još su nam u rujnu iz resornog ministarstva potvrdili da građevinska inspekcija na toj lokaciji vodi postupak od 2009. godine, te da utvrđuju novonastale okolnosti. Tada smo pisali o akcijama gradskih komunalaca koji su nekoliko puta bezuspješno pokušali ukloniti dio štekata za koji je postojalo rješenje toga gradskog tijela.

Vlasnik ugostiteljskog objekta tada je tvrdio kako Grad Split odugovlači s potpisivanjem koncesijskog ugovora te da je iz Banovine stiglo nekoliko prijava građevinskoj inspekciji protiv njegova kafića. U to vrijeme su nam iz HNK Hajduk također potvrdili kako je geodetskim izmjerama utvrđeno kako je taj objekt ušao u njihov dio zemljišta tako što su proširili svoje objekte, izvodili druge građevinske radove i postavili štekat.

'Oće li kiša' ostaje bez štekata, Grad na poljudski kafić šalje komunalce: ogorčeni su i u Hajduku, a posebno im smeta vrsta pića kojeg toče

Navodno to nije jedini kafić gdje će se provesti inspekcijsko rješenje, pa pošteđeni neće biti, kako pretpostavljamo, niti neki drugi štekati ili djelovi ugostiteljskih objekata.

Sagradio 'čardak ni na nebu ni na zemlji' i priznaje da je bespravan: Vjerovao sam u Ževrnjine priče o bazenima, akvaparku... Zašto i ja ne bih bio poduzetnik?!

Na popisu je, kako doznajemo, i javnosti već dobro poznata kuća Ivice Radoševića iz Dugopolja.

Osebujnu građevinu na području Drage novinari su već odavno krstili "čardakom ni na nebu ni na zemlji", ali gazda, poznat šire i po tome što vodi lokalni HSP i bio je na čelu priče o prvom, doduše neuspjelom, referendumu za besplatnu legalizaciju, naziva je i dalje "najlipšom na svitu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:10