StoryEditorOCM
Dalmacijaspor oko vlasništva parcele na kojoj se u podprologu kod vrgorca Podiže mrtvačnica

Podprolog: inspekcija osudila mrtvačnicu na rušenje

Piše PSD.
18. listopada 2010. - 01:11

Gradnja mrtvačnice u Podprologu, mjestu u vrgoračkom kraju, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa traje već dvije godine. Strasti su se u mjestu dodatno uzburkale nakon što je građevinska inspekcija donijela rješenje da se objekt mora srušiti.

- Glavni krivac za to je Velimir Jelavić koji je doveo inspekciju i tvrdi da je mrtvačnica nelegalno izgrađena na njegovoj zemlji. No, parcela na kojoj je mrtvačnica izgrađena je mijenjana, Velimirov otac je tu zemlju zamijenio s pokojnim Gojkom Jelavićem za česticu na kojoj je danas Velimir izgradio kuću. Međutim, on to osporava, a moje riječi može potvrditi 50 ljudi iz mjesta - kaže Miro Jelavić, gradski vijećnik HDZ-a i predsjednik Mjesnog odbora Podprolog.

‘Spornu česticu darovao je Miodrag Jelavić’

- Gradnju smo započeli nakon što je sin pokojnoga Gojka, Miodrag Jelavić, darovao Gradu Vrgorcu tu česticu za mrtvačnicu, a grad je, zajedno sa stanovnicima Podprologa, investitor. No, evo već dvije godine imamo velike probleme zbog toga. U gradnju je dosad uloženo oko 150 tisuća kuna i sada bi to sve trebalo otići u vjetar.

Mnogi Podproložani su od svojih obitelji otkidali novce i pomagali da se objekt izgradi, ali otkad se Velimir Jelavić vratio iz Splita, pokušava na sve načine zakomplicirati dovršetak izgradnje. Selo je tom čovjeku besplatno dalo grobnicu i asfaltiralo sve oko kuće, a vidite kako nam on vraća - u čudu govori Miro Jelavić. O svemu ovom razgovarali smo i s prozvanim Velimirom Jelavićem.

- Parcela na kojoj je izgrađena mrtvačnica je moja, što se može vidjeti i u katastru. Imam posjedovni list za tu česticu. Priča da je moj otac mijenjao tu zemlju je obična glupost, on je bio vrlo pedantan čovjek i sve što je mijenjao, katastarski je evidentirano.

Građevinska inspekcija je izišla na teren i rekla da se objekt treba rušiti, no ja nisam za to da se on sruši, nego da se meni za to adekvatno plati. Stoga sam i uputio pismo Gradu Vrgorcu, koji je investitor, odnosno gradonačelniku Borisu Matkoviću, da se pokušamo dogovoriti. Što se tiče grobnice, nju sam uredno platio – ističe Jelavić.

mate primorac

Postavljaju prozore, a moraju rušiti

Velimir Jelavić naglašava kako su nedavno na mrtvačnici, unatoč rješenju o njezinu rušenju, postavljani prozori, o čemu je obavijestio Policijsku postaju Vrgorac. Ako oni na to ne reagiraju, kaže, bit će prisiljen pomoć tražiti na višoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 03:12