StoryEditorOCM
Zadar plusADVENT U ARSENALU

Sprema se posebni glazbeni spektakl: U Zadar stižu najveća imena tamburaške scene! Evo uz čije ćete hitove moći uživati

Piše NATIVE
4. prosinca 2023. - 09:45

Blagdanski kalendar događanja u Zadru postaje sve bolji i bolji. Svi će ljubitelji tamburaške glazbe i sevdaha u petak 8. prosinca 2023. godine u Arsenalu u 22 sata imati priliku guštati u najvećim hitovima tamburaške scene - Miroslav Škoro, Hanka Paldum i Najbolji hrvatski tamburaši dolaze u Zadar!

"Noći sevdaha i tambura" obogatit će čaroliju Božića i ponuditi svima željnima dobrog društva i zabave još jednu vrhunsku večer za druženje ovog Adventa. 

Najbolji hrvatski tamburaši sve će poklonike tamburaške glazbe počastiti svojim dobro znanim hitovima, ali i nekim davno snimljenim, a pomalo zaboravljenim pjesmama koje bude nostalgiju za danima ponosa i slave, za rodnim krajem i mladosti.

Dosad su objavili više od 30 glazbenih albuma s više od 300 skladbi, čime su dali izniman doprinos promidžbi novoskladane hrvatske narodne glazbe te ostavili neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni, a upravo domaća ekipa iz Zadra ima priliku uživati u njihovim najvećim hitovima!

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Miroslav Škoro, naš najuspješniji kantautor tamburaške i pop-glazbe, svojim će hitovima poput „Ne dirajte mi ravnicu“,“Šumi, šumi javore“, “Mata“,“Ne vjeruje srce pameti“, “Majko jedina“ “Otvor, ženo, kapiju” te mnogim drugima upotpuniti večer svim generacijama. 

Više od trideset godina Osječanin sa zagrebačkom adresom piše i sklada pjesme nastupajući diljem svijeta. Njegov umjetnički opus podario nam je pjesme uz koje su ljudi odlazili, nadali se i vraćali; uz koje su se rađali i umirali. Brojni naraštaji pronalaze se u njegovim stihovima, a upravo u Zadru imat će priliku uživati u nastupu uživo.

Hanka Paldum diva je čarobnoga glasa i bezvremenski otpjevanih pjesama, naročito sevdalinki koje su obilježile njezin glazbeni put. Miljenica publike svojim interpretacijama osvaja cijeli svijet, a upravo u Arsenalu osvojit će zadarsku publiku!

Hanka je primadona bosanske folk-pjesme koja uvijek poseban naglasak stavlja na tradicionalnu glazbu, njegujući etno-elemente i nepresušni izvor bogatog opusa sevdalinki kao svoje elementarno obilježje. Poštujući sevdah, tradiciju i sve ono izvorno što sevdalinka u sebi nosi.

Bit će to svakako koncert o kojem će se još dugo pričati. Koncert kakav umjetnici zaslužuju. A zaslužuje ga i njihova publika.

Arsenal ima toliko različitih "priča", a svoju kartu za ovu priču možete kupiti u Arsenalu, hotelu "Ilirija" ili online. Za dodatne informacije o ulaznicama možete se obratiti telefonski na 023 253 821 ili mailom na info@arsenalzadar.com

image
Antonio Balic/Cropix
04. svibanj 2024 13:50