Overlay
Forever... I love you

Stil je vječan, trendovi prolaze: Robert Sever ispričao nam je sve o kolekciju koju smatra krunom svog rada i o predivnoj kampanji koja ju prati

Piše Tea Sumić Miletić
12. listopada 2022. - 11:46

Predivnom kampanjom, snimljenom na ulicama Budimpešte, Robert Sever predstavio je dugoočekivanu kolekciju "Forever... I love you", za koju je u rujnu imao samostalnu reviju u "Lisinskom", kojom je proslavio 21 godinu djelovanja na hrvatskoj modnoj sceni. Kako nam je dizajner ispričao, kolekcija se sastoji od 40 total lookova koji su potpuno definirani i izrađeni u RS radionici, a obuhvaća sve - od dnevnih hlača, bogatih baršunastih i voluminoznih kaputa i ogrtača do lepršavih bluza s volanima. Okosnica kolekcije su prirodni materijali u zemljanim tonovima, odnosno u bojama renesansnih i baroknih slika.

Uz odjeću, prepoznatljiv potpis RS branda je total look, koji se zaokružuje torbama i nakitom vlastite izrade. Kolorit kolekcije čine tonovi u bojama dragog kamenja, a protežu se paletom od zelene, smeđe preko ljubičaste do zlata. Prikazane modne kombinacije veličaju žensku ljepotu, snagu i stil i svojevrsna su kruna u radu ovog osebujnog modnog dizajnera.

image

Robert Sever

- Za mene je ova kolekcija apsolutni dragulj na kruni mog stvaranja i na nju sam u cjelini iznimno ponosan. Ideja kojom se u njoj bavim je iznimno funkcionalna, suvremena i nosiva odjeća koja uzorcima, detaljima te retro inspiracijom podsjeća na neka minula vremena. Kolekcija ima određenu dozu nostalgije, spaja tradiciju i bezvremenski chic sa zanatskom kvalitetom, a veseli me i njen komercijalni uspjeh jer nakon što je u prodaji sad već gotovo mjesec dana, od nje je preostalo još svega deset posto stvari koje još nismo prodali pa smo pripremili svojevrsni nastavak kolekcije - otkrio nam je Robert Sever našto smo ga zamolili da nam ispriča nešto više o kampanji.

image

Robert Sever

- Kampanju sam snimao u Budimpešti tri dana na nekoliko lokacija, potpuno sam slijedio viziju da kampanju snimam baš u tom gradu, mjestu ranje moje imaginarne priče o mađarskoj princezi koja je pobjegla s Romima, što je bila stilistička tema revije i kolekcije. U tri dana njenog stvaranja imali smo sreću da možemo snimati na svim zamišljenim lokacijama, od samog Budimskog dvora, preko Trga ispred zgrade mađarskog parlamenta i ulaza u Operu. Budimpešta je moj omiljeni grad i izrazito sam sretan da sam upravo tamo završio svoju viziju - rekao nam je Sever pa ga za kraj pitamo što mu je bilo nadahnuće za Forever... I love you i kakvu nam poruku njome želi uputiti.

- Poruka iza mog rada je uvijek ista: uživajte u odjeći i neka ona bude okvir za vašu osobnost, budite svoji i izvan trendova jer oni uvijek prolaze, a stil ostaje.

Ekipa iza kampanje

foto: Robert Sever

organizacija: Slobodan Velicki

model Ana Stanković

kosa: Kuća Četki

službeni make up: Dermacare Jane Iredale

cipele: Poche Paris

asistenti: Milica Savić i Željko Kveštek

 

27. travanj 2024 09:58