StoryEditorOCM
Šibenikodržan skup

U centru Šibenika predstavljeni kandidati koalicije Rijeke pravde: ‘Izađite na izbore i budite ponosni na našu pobjedu‘

Piše T. V.
13. travnja 2024. - 14:26
Predstavljanje kandidata koalicije Rijeke pravde za 9. izbornu jedinicu s nositeljicom Sabinom Glasovac.  Niksa Stipanicev/Cropix

Na terasi hotela Jadran danas su predstavljeni kandidati koalicije Rijeke pravde za 9. izbornu jedinicu s nositeljicom Sabinom Glasovac koja je poručila kako je u srijedu - dan odluke.

- U srijedu je dan odluke. Ili korupcija, nepotizam, klijentelizam, otimanje države od građana, zarobljavanje neovisnih institucija, gušenje slobode medija, narušavanje dostojanstva svakog čovjeka koji želi živjeti od svoga rada i ne želi igrati po pravilima koja su oni nametnuli. Ili da u srijedu za Hrvatsku sviće novo jutro i zemlja za koju se vrijedi boriti - poručila je Glasovac.

Tonči Restović prvi čovjek šibenskog SDP-a i drugi na listi u 9. izbornoj jedinici, pozvao je građane da u srijedu izađu na izbore, uzmu kemijsku olovku u ruke jer je baš to najstrašnije oružje od kojeg mnogi HDZ-ovci zaziru.

- Zaokružite s tim oružjem Rijeke pravde i budite ponosni kasnije na rezultate i našu pobjedu - dodao je Tonči Restović.

Okupljenima se između ostalih, obratio i Karlo Klarin, predsjednik Županijskog odbora SDP-a.

- Bit ću kratak, biti učitelj danas je iznimno ponižavajuće.  Neki dan smo dobili plaću s povišicom i meni se od te plaće, nažalost – plače. Kada mi dođemo na vlast plaća će biti uvećana onoliko koliko je to potrebno s obzirom na ovu galopirajuću inflaciju. Ono na čemu ćemo raditi je ugled i dostojanstvo učitelja, tako da se ne ponove slučajevi iz Trogira ili Rijeke. Dajmo im status službene osobe. Mijenjajmo Hrvatsku nabolje, izađite na izbore – poručio je Klarin.

Županijska vijećnica SDP-a SDŽ i potpredsjednica Glavnog odbora Foruma žena SDP-a Hrvatske Ružica Jakšić, kazala je kako je Trogir iz kojeg dolazi, od grada slučaja postao – grad primjer.

- Mi u trogiru smo na vlasti već sedam godina, tamo Rijeke pravde već vladaju. Mi smo postali od grada slučaja – grad primjer. Imamo novi Kulturni centar, komunalnu infrastrukturu, sva djeca su nam upisana u vrtiće, dolaze čak i iz drugih općina. To je budućnost koju SDP nudi – zaključila je Jakšić.

29. travanj 2024 02:39