StoryEditorOCM

Ako se ne bojite, pročitajte Nostradamusova predviđanja za 2023.: godina pred nama neće biti nimalo laka, evo što nam sve najavljuje slavni astrolog

Piše Mozaik SD
20. prosinca 2022. - 13:07

Francuski liječnik, astrolog i vidovnjak Michel de Nostredame najpoznatiji je po proročanstvima koje je ostavio iz sebe.  Godinama je radio kao liječnik protiv kuge i stekao status slavne osobe jer je pružao biljne lijekove za koje se činilo da pomažu. To je zauzvrat dovelo do toga da je bio dobro plaćen za svoj medicinski rad i da je na kraju pozvan da radi s poznatim znanstvenicima tog vremena, piše Slobodna Dalmacija.

Pripisuje mu se predviđanje mnogih stvari, od Francuske revolucije do atomske bombe i sve do napada 11. rujna. Je li doista dobro predvidio te povijesne događaje ovisi o tome koliko ste spremni prihvatiti nedostatak specifičnih detalja u tim proročanstvima. Na primjer, kaže se da je Nostradamus predvidio uspon Hitlera. Njegovo proročanstvo, "Iz dubine zapadne Europe/Dijete će se roditi od siromaha/Onaj koji će svojim jezikom zavesti veliku trupu" trebalo bi se odnositi na Hitlerove govorničke sposobnosti i njegovu ogromnu vojsku. 

Neka od Nostradamusovih najvećih proročanstava vrte se oko ideje da će svijet vidjeti tri Antikrista. On nije vidio "Antikrista" kao biblijsku figuru, već kao tiranina koji će započeti goleme ratove koji će rezultirati smrću mnogih ljudi. Mnogi vjeruju da su prva dvojica Napoleon i Hitler, ostavljajući prostora za pojavu trećeg. Dok je ukrajinski rat u tijeku i prijetnja nuklearnog rata bliža nego ikad, može li se treća zla osoba uskoro pojaviti?

Predviđanja za 2023. godinu

Ako su njegova predviđanja točna, sljedeći veliki tiranin uskoro bi mogao pokazati svoje lice. Predvidio je dugi globalni rat za koji moderni Nostradamusovi stručnjaci vjeruju da će doći "u sljedećih nekoliko godina i sigurno u ovom stoljeću".

Nostradamus je imao prilično mračna predviđanja za 2022. godinu, uključujući stvari poput inflacije, gladovanja i potencijalnog udara asteroida. Uz pandemiju COVID-19 koja ozbiljno utječe na gospodarstvo mnogih nacija i probleme s cijenama plina i inflacijom koji pogađaju mnoge, čini se da je taj dio proročanstva bio donekle točan. Predviđanje za 2022. čak se odnosilo na glad s riječima "Tako je visoka cijena pšenice/Taj čovjek je uznemiren". Budući da je izvoz pšenice iz Ukrajine stao zbog rata, to predviđanje i nije besmisleno. 

Osim globalnog rata, Nostradamus također predviđa financijski kaos, političku nestabilnost, siromaštvo, novog papu koji će izazvati katastrofu za Crkvu te građanski kaos i probleme useljenika u 2023. godini. Iako su mnoga od ovih predviđanja dovoljno nejasna da se mogu primijeniti na mnoge situacije i zemlje, vrlo je jasno da je barem ratno proročanstvo uvelike povezano s Europom. 

 

 

 

 

29. travanj 2024 04:32