StoryEditorOCM
Dalmacijasvečanosti užežin dana općine nerežišća i blagdana sv. margarite

Nerežišća: predana prva zgrada POS-a na otocima

Piše PSD.
12. srpnja 2010. - 23:16

Užežin blagdana sv. Margarite, nebeske zaštitnice Nerežišća i Dana općine, u tom je bračkome mjestu predana na uporabu prva zgrada na otocima u županiji, sagrađena prema projektu poticane stanogradnje. Kad se završi etažiranje, 11 vlasnika stanova dobit će ključeve i krov nad glavom, a cijena četvornog metra iznosi oko tisuću eura.

Zgradu vrijednu šest milijuna kuna na uporabu je predao Grga Ivezić, direktor Državne agencije za promet nekretnina. Isto tako u rad je pušteno hidrografsko postrojenje koje će omogućiti normalnu opskrbu vodom gornjeg dijela Nerežišća.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su i saborski zastupnik Jerko Rošin kao izaslanik predsjednika Sabora Luke Bebića, župan Ante Sanader i predsjednik Županijske skupštine Petar Sapunar.

Općinski načelnik Lovre Kuščević iznio je ambiciozan program te bračke općine koja na otoku ali i šire prednjači po osmišljenim razvojnim iskoracima. Na svečanoj sjednici najveće općinsko odličje, Nagrada za životno djelo, dodijeljena je akademiku Petru Šimunoviću i don Josipu Franuliću.

Ivica RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 13:15