StoryEditorOCM
Dalmacijaribarska noć u solinu

Ante Kapitanović osvojio Alku na Rici

Piše PSD.
1. rujna 2013. - 14:57
Kako se bliži blagdan Male Gospe i Dana grada Solina tako je i u gradu na Jadru sve življe i veselije. Za veliku feštu u samom centru grada, a u čast Male Gospe,  tako su se 10-tu godinu ta redom pobrinuli članovi Športskog nautičkog društva Jadro priredivši Ribarsku večer koja je i ove godine protekla u znaku Alke na Rici.

Ovogodišnja, jubilarna 10. solinska Alka privukla je brojnu publiku koja se natiskala uz Riku ne bi li svjedočila preciznosti i vještinama 17 riječnih alkara, redom članova ŠNRD-a Jadro.

- Razmišljali smo o pozivanju naših prijatelja iz drugih ribolovnih društava da nam se pridruže i okušaju se na našoj Alci, ali na kraju smo se ipak odlučili za samo naše članove jer 'tko bi preživio' da pobjeda ode u ruke nekoga od gostiju – objasnio nam je predsjednik ŠNRD-a Jadro, Joško Bešlić, zašto solinsku utrku 'trče' samo domaći alkari, a razloga za nezadovoljstvo bilo bi puno jer uz pobjednički pehar slavodobitniku je pripalo i janje, dar gradonačelnika Blaženka Bobana koji je među prvima čestitao pobjedniku, Anti Kapitanoviću.

- Bilo je napeto do samog kraja, u prvoj sam utrci pogodio u sridu i prije moje druge utrke dva su moja protivnika imala po bod više od mene, da sam pogodija u jedan došlo bi do pripetavanja, ali srića je ove godine bila na mojoj strani i druga srida osigurala mi je pobjedu – komentirao nam je vidno sretan i zadovoljan ovogodišnju Solinsku Alku slavodobitnik Ante Kapitanović.

Pobjeda se nije dugo slavila jer trebalo je brzo se prihvatit posla i pripremit pa i podijelit brojnim Solinjanima i njihovim gostima 250 kg srdele, 40 kg pastrve, 300 litara pive i 300 litara vina.

Osim što su guštali u dobroj spizi i glazbi grupe Boss Solinjani su imali prilike kupiti i lutriju za koju nije bio problem izdvojiti koju kunu jer glavna je nagrada bio pravi kapitalac, zubatac od 8.5 kilograma

SD


 


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:50